У людей, на яких Колесников начебто вчинив замах, не було поранень

Середа, 1 червня 2005, 17:50
Соратники затриманого голови Донецької облради Бориса Колесникова продовжують наполягати на політичному переслідуванні свого колеги і вважають, що він не повинен знаходитися під арештом.

Про це, зокрема, з трибуни Верховної Ради говорив у середу Віктор Мусіяка, голова тимчасової слідчої комісії, яка розслідує цю справу.

"Колесников – політик. А якщо проти політика діють такими методами, то це політичне переслідування", - заявив він.

За словами Мусіяки, комісія констатувала низку порушень прав Колесникова. Зокрема, "при складанні протоколу про затримання не були зазначені підстави для цього і місце затримання, що є порушенням Європейської конвенції про захист прав людини".

Він також відзначив, що "слідча комісія встановила факти порушень закону "Про адвокатуру" стосовно права захисника на спілкування з підзахисним у Колесникова, норм Конституції України, Кримінально-процесуального кодексу і норм міжнародного права".

Комісія також стверджує, що факти, озвучені з трибуни міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і його заступником Петром Колядою стосовно справи Колесникова, не відповідають дійсності.

"Вибухи начебто були, але в 1999 році, і зовсім по іншій справі. Крім того, ні в кого з потерпілих ніколи не було виявлено тілесних ушкоджень, що є характерними для вогнепальних або вибухових поранень. Не було і ніякої евакуації з аеропорту "Донецьк", хоча Луценко стверджував, що посилав туди спеціальний літак", заявив Мусіяка.

Виходячи з цього, Мусіяка відзначив, що "підстав для взяття під варту Колесникова комісія не бачить".

Крім того, депутат підкреслив, що запобіжний захід для Колесникова можна змінити.

"Комісія вважає, що голову облради доцільно було випустити під заставу. Однак, незважаючи на багаторазові звернення комісії до слідства з цього приводу, таке рішення прийняте не було", сказав Мусіяка.

Мусіяка не виключає доцільності проведення закритого засідання Верховної Ради за участю президента й уряду, на якому були б ретельно розглянуті питання, пов’язані зі справою Колесникова.

Водночас заступник генпрокурора України Віктор Шокін підкреслив, що на сьогодні справу Бориса Колесникова закінчено. Вона складає 16 томів і незабаром буде передана в суд.

"Давайте дамо можливість Колесникову і його захисникові ознайомитися з матеріалами справи. Давайте дочекаємося судового рішення", - заявив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...