Янукович залишає великий спорт

Середа, 1 червня 2005, 18:05
Віктор Янукович має намір залишити посаду голови Національного олімпійського комітету.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на офіційному сайті.

За його словами, "в нинішніх умовах працювати на результат так, як ми працювали усі ці два роки, не буде можливості".

"А значить, я не зможу зараз зробити все, що потрібно для перемоги наших спортсменів на зимових наступного року олімпійських іграх. Тому я прийняв рішення. І хотів би оголосити про те, що маю намір скласти повноваження президента НОК. І пропоную розглянути це питання на наступній генеральній асамблеї Національного Олімпійського Комітету", - зазначив Янукович.

Разом з тим він відзначив, що його хвилює майбутнє спорту та олімпійського руху в Україні і пообіцяв залишатися "прихильником олімпійських ідеалів" і завжди відстоювати "принципи чесної боротьби, принципи рівних можливостей та здорового способу життя".

Він подякував олімпійським чемпіонам "за теплі слова і високу оцінку моєї праці", яку вони висловили у відкритому листі до влади.

Як відомо спортсмени стали на бік Януковича, захищаючи його від порушеної прокуратурою справи про використанню бюджетних коштів на підготовку олімпійців у 2004 році.

"Це звернення кращих українських спортсменів підтверджує переконання в тому, що шлях на підтримку і розвиток олімпійського руху, яким ми впевнено йшли минулі два роки був правильний", - заявив Янукович.

"І якби сьогодні знову треба було вирішувати – чи нагороджувати грошовими преміями наших переможців чи не нагороджувати, я зробив би, як і тоді, усе можливе, щоб матеріально підтримати молодих талановитих людей, які примножують славу нашої Вітчизни", - наголосив він.

За його словами, лист олімпійців до президента, голови парламенту та прем'єр-міністра – "це серйозна моральна компенсація для мене за ті цькування, яким мене пробують піддавати лише за те, що Кабінет міністрів, який я очолював, ухвалив рішення преміювати олімпійських чемпіонів з резервного фонду держави".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...