Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура займається ПриватБанком

Середа, 1 червня 2005, 18:20
Генпрокуратура України розслідує кримінальну справу, порушену у зв'язку з фінансово-економічними порушеннями на Криворізькому залізорудному й Орджонікідзевському гірничо-збагачувальному комбінаті.

Про це повідомив на прес-конференції в середу в Києві начальник відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Генпрокуратури Андрій Трипілка.

За його словами, Криворізький залізорудний комбінат шляхом внесення недостовірних даних у вантажні декларації експортував у Швецію феросплави з перевищенням тонажних показників на 270 тонн. У результаті держава недоодержала близько 800 тис. грн.

Говорячи про Орджонікідзевский ГЗК, Трипілка сказав, що в 2002 році це підприємство уклало кілька контрактів із суб'єктами господарювання Кіпру й Великобританії на поставку сировини. Однак, як показала перевірка правоохоронних органів, "факти в умовах контракту не відповідали дійсності".

У результаті, за словами Трипілки, ГЗК "провів такі господарські операції, які дозволили сказати, що в діях посадових осіб цього підприємства є ознаки злочинів".

Крім того, Трипілка повідомив про проведення перевірки Центрального ГЗК, який по "досить складній схемі проводив поставки металопродукцій". "За даними митниці, продукція цього ГЗК за межі держави не виходила, а підприємство вже одержало відшкодований ПДВ", - сказав він.

Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК, Дніпропетровська обл.) спеціалізується на видобутку залізної руди. Статутний фонд ВАТ "КЗРК" становить 740,770 млн. грн.

ВАТ "Орджонікідзевский ГЗК", найбільший в Україні виробник марганцевої руди, веде видобуток марганцю тільки відкритим способом.

Бізнес Запорізького й Стаханівського заводів феросплавів, а також ОГЗК й Марганецького ГЗК організовує ПриватБанк (Дніпропетровськ). ПриватБанк входить у групу "Приват", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування