Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія каже, що хтось звертався до посольств з диверсією щодо Чорнобиля

Середа, 1 червня 2005, 19:01
Міністерство надзвичайних ситуацій звернулося до прокуратури і СБУ розслідувати поширення неправдивих чуток про надзвичайні події на Чорнобильській АЕС.

"Триває розслідування джерела поширення цих чуток. Очевидно, тут працювала якась група", - сказав журналістам міністр МінНС Давид Жванія.

"Це, що відбулося – це диверсія", - додав Жванія.

"Хтось цілеспрямовано телефонував з такою інформацією протягом двох-трьох днів до посольств і громадських організацій", - сказав Жванія. Також, додав міністр, відбувалася SMS-розсилка з повідомленнями такого змісту.

За його словами, поширення цих чуток почалося з дивного повідомлення Гідрометцентру Білорусі.

"У них було повідомлення, що з українського боку іде теплий вітер, і, вірогідно, це пов’язано з тим, що на українській території стався вибух на блоці", - сказав Жванія.

За словам міністра, у пам'яті українців залишилася неправда, яку казала радянська влада про вибух у Чорнобилі, тому зараз ця тема була гостро сприйнята в Україні.

На питання, хто може стояти за такою диверсією, Жванія сказав: "Ті ж сили, які вміють спекулювати на чорнобильській проблемі, партії і організації, які використовують цю тему під час виборів".

"За іншою версією, це могла бути акція, спрямована проти України", - додав Жванія.

Він запевнив, що ситуація на Чорнобильській АЕС ніяк не змінювалася. "У нас постійний радіаційний моніторинг. В цьому питанні Україна одна з найкращих у світі", - сказав Жванія.

"Українська правда"

Читайте також:

Другого Чорнобиля не буде?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування