Ківалов нікуди не втече й заявляє, що не дав перемогти Януковичу

Четвер, 2 червня 2005, 10:29
Екс-голова Центральної виборчої комісії України Сергій Ківалов не збирається ховатися за кордоном від українських правоохоронних органів.

Про цьому Ківалов заявив в інтерв'ю "Газете по-киевски", повідомляють Новості-Україна.

"Та не виїду я нікуди! Виїхав на два тижні, так підняли такий лемент, що змушений був перервати лікування й приїхати назад. Мене мали прооперувати... Я повернувся, тому що щодня стали говорити, що Ківалов утік", - сказав він.

"Я буду користуватися тими медичними установами, які є тут, і в Одесі (Сергій Ківалов є ректором Одеської юридичної академії), і в Києві", - сказав Ківалов.

"Ну, куди я поїду, скажіть? Куди? Повітря тут інше, все тут інше, це рідний край, де народилася моя мама, моя бабуся, мої всі прапрадіди – на цій одеській землі. Якщо мені буде погано, так нехай мені тут буде погано…",- відзначив він.

Ківалов висловив упевненість у тому, що незабаром негативне ставлення до нього з боку нинішньої української влади зміниться.

"…Ви знаєте, я впевнений, пройде час, потроху все стане на свої місця. От мені передали, президент (Ющенко) сказав під час однієї з поїздок по країні: "Залишіть Ківалова в спокої", - відзначив екс-голова ЦВК.

Говорячи про президентські вибори в жовтні-листопаді 2004 року, Ківалов заявив, що саме тому, що він не піддався тиску, кандидат від влади Віктор Янукович не виграв перший тур виборів.

"На мене дійсно тиснули, змушували оголосити результат не на десятий день, а на одинадцятий. На той час в апеляційних судах мала з'явитися низка справ по декількох округах. Якби я зробив так, результат виборів уже після першого туру був би на користь Януковича, але я так не зробив і викликав хвилю гніву стосовно себе", - сказав Ківалов, додавши: "Але я не міг порушити закон, розумієте?"

Екс-голова ЦВК також повідомив, що він жалкує про те, що очолив Центвиборчком перед виборами президента й сказав, що більше не збирається займатися політикою. "Я більше не хочу займатися політикою, з мене досить", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування