Сорос навчить Литвина робити суспільне телебачення

Четвер, 2 червня 2005, 12:35
Засновник Міжнародного фонду "Відродження" Джордж Сорос заявив про готовність фінансувати роботу організацій експертів, що будуть проводити громадські слухання законопроектів, запланованих для розгляду в українському парламенті.

Як повідомили агентству "Новини- Україна" у прес-службі Верховної Ради, про це він заявив у четвер під час зустрічі з главою вищого законодавчого органу України Володимиром Литвином.

У свою чергу Литвин висловив думку, що "залучення незаангажованих професійних експертів з числа учасників неурядових організацій, статус яких має забезпечити їх демократичну вільну діяльність, - одна з можливостей для влади "почути правду".

Джордж Сорос також поділився з головою українського парламенту своїм баченням реорганізації державного телебачення в країні і створення на його основі корпорації суспільного мовлення.

Литвин відзначив, що однією з проблем розвитку ЗМІ та "свободи слова" в Україні є "поширена внутрішня самоцензура, що ще зустрічається серед журналістів".

Крім того, Сорос підкреслив необхідність реформування судової влади в країні і необхідність забезпечення неурядових організацій відповідним статусом.

На його думку, "обставини в Україні складаються дуже обнадійливо, "помаранчева революція" дала вихід енергії, і зараз важливо задовольнити чекання, наскільки це можливо".

"Тому важливо створити ті інститути, які б зберігали досягнення революції", сказав Сорос.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...