Соціалісти зроблять Мельниченка депутатом. Йому вже звільнили місце

Четвер, 2 червня 2005, 12:43
Член фракції Соціалістичної партії України Іван Бокий сподівається, що майор Микола Мельниченко братиме участь у парламентських виборах 2006 року кандидатом від СПУ.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День" у четвер.

"Я думаю, він буде у наших списках на 2006 рік — рішення Європейського суду дає таку можливість", зазначив він.

Як відомо, Мельниченко виграв Європейський суд з прав людини проти України з приводу позбавлення його прав бути обраним до Верховної Ради України.

На думку Бокого, рішення Європейського суду потрібно підтвердити рішенням Верховного Суду України.

"Тобто суд має скасувати своє попереднє рішення, направивши листа до ЦВК. Потім слово за Центрвиборчкомом. Проте відповідне рішення затримується, і, очевидно, не просто так. Хтось у цьому дуже не зацікавлений", сказав він.

За словами депутата, зараз у фракції СПУ звільнилося місце для Мельниченка: "голова Полтавської облдержадміністрації Бульба склав депутатські повноваження".

На питання, чи впевнені соціалісти у Мельниченку, Бокий відповів, що "Мельниченко — непроста людина. Він багато пережив, багато перестраждав. Його атакували з усіх боків".

На думку Бокого, "через матеріальні проблеми йому довелося піти на співробітництво з Березовським".

"Але ми добре знаємо, що ця людина нормальна, патріот. Він не пристав на багато підлих речей, які йому пропонувалися", сказав він.

Також Бокий вважає, що "сьогодні спостерігається така тенденція — більше про Мельниченка, ніж про те, хто вбив Гонгадзе".

На його думку, у справі Гонгадзе головне – довести вину замовників і організаторів його вбивства, які "вже відомі".

"Наш президент — всепрощенець. Він каже: давайте починати з чистого аркуша. Що ж, добре починати з чистого аркуша. Але це можна робити з людьми, які хоча б визнали, що вони щось зробили не так", сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування