Литвин не вірить у змову в парламенті

Четвер, 2 червня 2005, 13:50
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в даний момент немає ніяких підстав порушувати питання про обрання всієї президії парламенту.

Так він прокоментував інформацію про наявність у парламенті позиції заблокувати обрання одного заступника голови Верховної Ради для того, щоб потім порушити питання про переобрання всієї президії.

"Я не хочу коментувати плітки. Якби я реагував на все те, що кажуть, то не було б можливості працювати", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна" у парламенті Микола Мартиненко повідомив журналістам у кулуарах, що фракція готова до компромісів з питань обрання віце-спікера Верховної Ради й голів парламентських комітетів.

За його словами, фракція дотримується позиції, зафіксованої в Регламенті Верховної Ради.

"Якщо фракції належала та або інша посада, вона має заміщатися кандидатом від цієї фракції", - сказав він і відзначив, що для "Нашої України" це - принципове питання.

Мартиненко відзначив, що в "Нашої України" є своя кандидатура на посаду віце-спікера.

Однак, за його словами, фракція готова від неї відмовитися за умови, що за фракцією залишаться посади голів і перших заступників комітетів, які очолювали члени "Нашої України".

Зокрема, він мав на увазі комітети з питань євроінтеграції, свободи слова й інформації й бюджетний Комітет.

Раніше в четвер голосування кандидатури віце-спікера парламенту не відбулося через те, що фракції "Наша Україна" й "Регіони України" відмовилися брати в ньому участь.

ЛІГАБізнесІнформ

Читайте також:

Литвину так і не обрали заступника


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування