Головний нафтовик захистив Тимошенко від радника Ющенка

Четвер, 2 червня 2005, 18:45
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко не погоджується із критикою, яка лунає на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і вважає її роботу ефективною.

Про це він сказав на прес-конференції в Полтаві в четвер.

"Я категорично не згодний з висловленням пана Нємцова. Вона не є і апріорі не може бути ворогом української держави. Навпаки, Юлія Володимирівна є великим і серйозним захисником українських державних інтересів. На сьогоднішній день вона - ефективний прем'єр-міністр", - сказав Івченко.

Як повідомлялося, раніше радник з економічних питань президента Віктора Ющенка Борис Нємцов заявив, що не виключає швидкої відставки Тимошенко. При цьому він назвав її "найбільш реальним і конкретним ворогом української державності".

Голова "Нафтогазу" також повідомив, що буде підсилювати роль держави в нафтогазовій галузі країни.

"Нафтогаз України" мав, має і буде мати ще більший стосунок до усього, що в цій державі називається нафтою і газом", сказав він.

Крім того, Івченко зазначив, що як і раніше вважає незаконною приватизацію Лисичанського нафтопереробного заводу.

"Я уже вислухав критику від членів уряду за свої висловлення. Однак категорично не згодний з тим, що питання приватизації нафтопереробних заводів не є питанням "Нафтогазу", - сказав Івченко.

Як відомо, у квітні поточного року Івченко заявив про необхідність переглянути підсумки конкурсу з продажу Лисичанського НПЗ "для того, щоб пакет був або проданий за адекватну ціну, або повернутий державі і переданий "Нафтогазу" для ефективного керування".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування