Кінах каже, що ціни на нафту не стрибатимуть

Четвер, 2 червня 2005, 21:41
Перший віце-прем'єр-міністр України Анатолій Кінах не прогнозує різких стрибків цін на нафтопродукти, однак допускає незначне їхнє коливання.

"Ми не очікуємо різких стрибків цін на нафтопродукти, хоча, безумовно, коливання будуть", - сказав він журналістам у четвер після наради з питань ринку зерна.

Кінах відзначив, що підвищення з 1 червня Російською Федерацією експортного мита на нафту буде мати незначний вплив на внутрішні ціни. На його думку, головним фактором, що впливає на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів України, є світовий ринок нафти.

Як повідомлялося, на думку ряду опитаних агентством "Інтерфакс-Україна" експертів, ріст цін на нафтопродукти в червні в країні буде незначним.

Російська Федерація з 1 червня встановила експортне мито на сиру нафту на рівні $136,2 за тонну.

Ціна ф'ючерсів на нафту марки Brent на липень на Міжнародній нафтовій біржі (IPE, Лондон) на 18:14 МСК 2 червня склала $52,92 за барель.

Міністерство економіки України з 25 травня скасувало дію свого наказу, що встановлює граничні оптово-відпускні ціни на бензин і дизельне паливо.

Як інформувало міністерство, його наказом від 23 травня (№ 139) був до 25 травня скорочений термін дії наказу "Про встановлення граничних рівнів оптово-відпускних цін на дизельне паливо й бензини моторні" від 14 квітня 2005 року (№95). Раніше термін його дії встановлювався до 1 червня.

Термін дії наказу Мінекономіки № 95 скорочений у виконання пункту 23 доповнення до постанови Кабінету міністрів від 25 грудня 1996 року №1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади й виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування