Мельниченко звинуватив Піскуна і людей Ющенка у змові з Березовським

П'ятниця, 3 червня 2005, 11:00
Майор Микола Мельниченко обвинувачує керівництво Генпрокуратури і "частину оточення президента Віктора Ющенка" у змові з російським олігархом Борисом Березовським.

Про це говориться в його заяві, повідомляє Обком.

"Українські правоохоронні органи не припиняють протиправну діяльність міжнародної групи Бориса Березовського по фальсифікації резонансних справ і відведенню від відповідальності Леоніда Кучми і його спільників за злочини, зроблені проти Георгія Гонгадзе та Олександра Єльяшкевича", - говориться в його заяві.

"Однією з причин цього є те, що міжнародна група Бориса Березовського знаходиться в змові з керівництвом Генпрокуратури України і частиною оточення президента Віктора Ющенка", - вважає він.

У зв'язку з цим Мельниченко вважає, що Ющенко, "для якого розкриття резонансних кримінальних справ про загибель Георгія Гонгадзе і про замах на життя Олександра Єльяшкевича є справою честі", повинен "негайно очистити своє оточення і Генпрокуратуру від осіб, які задіяні в злочинних планах міжнародної групи Бориса Березовського".

Він також повідомив, що, "керуючись національними інтересами України", він офіційно звернувся до правоохоронних органів США і Росії з приводу "незаконної діяльності міжнародної групи Березовського".

Він також повідомив, що в його офіційній заяві на ім'я генпрокурора Росії Устинова говориться про наявність задокументованих фактів "незаконної діяльності міжнародної групи Бориса Березовського".

За словами Мельниченка, "членами групи Березовського" були передані "свідомо брехливі заяви" про причетність Росії (зокрема ФСБ) до убивства журналіста Георгія Гонгадзе, що, на думку майора, повинно "одержати відповідну правову оцінку".

"Крім того, я довів до відома правоохоронних органів, що мені відомі й інші факти протиправної діяльності міжнародної групи Березовського, включаючи шахрайство в питанні одержання Березовським політичного притулку у Великобританії, і що я готовий надати додаткову інформацію по цим фактам шахрайської діяльності", - говориться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування