Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Різака вивезли з лікарні, бо він міг утекти

П'ятниця, 3 червня 2005, 11:24
Управління по боротьбі з організованою злочинністю мало інформацію про те, що екс-губернатора Закарпаття Івана Різака планували вивезти з лікарні, коли сталася сутичка бійців "Сокола" з депутатами СДПУ(о).

Про це заявив на прес-конференції в.о. начальника ГУБОЗу Сергій Корніч.

На питання, чи було законним вивезення Різака після 22 години вечора, тоді як в розпорядженні говорилося, що його можна перевозити лише вдень, Корніч сказав, що "ми отримали інформацію, що його збираються вивезти цієї ночі машиною "Борис".

Він нагадав, що на Закарпатті відсутня така медична служба і що таким чином Різак міг уникнути затримання.

Корніч також заявив, що захищатиме права бійців "Соколу", які виконували ухвалу суду.

Відповідаючи не запитання журналістів, чи доцільним було продовження затримання голови Донецької облради Колесникова ще на два місяці в СІЗО, в.о. начальника УБОЗу відповів, що "існує реальна загроза життю Пенчуків", які, як відомо, виступають головними свідками у справі.

На питання, яким чином Колесников може загрожувати їхньому життю, Корніч здивувався і запитав: "Ви що не знаєте, як діють організовані злочинні групи: один керує, другий стежить, третій водить машину, четвертий виконує завдання і т.д."

На прес-конференції Корніч повідомив, що після приходу нової влади, УБОЗ отримав змогу розслідувати злочини, які були вчинені старою владою.

Він нагадав, що порушено справи проти екс-голови Донецької облради Колесникова, колишнього Закарпатського губернатора Різака, екс-губернатора Сумщини Щербаня, колишнього Рівненського губернатора Сороки.

Він зазначив, що раніше УБОЗ "і не підозрював" про такі масштаби злочинів.

"Ми навіть не могли уявити, що можна вкрасти 100, 400 мільйонів, вивезти їх за кордон", сказав Корніч.

На питання, чи отримали вже виклики на допит брати Суркіси та екс-голова адміністрації президента Віктор Медведчук, а також коли чекають наступного візиту до УБОЗу Віктора Януковича, Корніч не дав чіткої відповіді.

Він пояснив, що щоб зібрати матеріали для відкриття кримінальної справи, слід зібрати спочатку документальні підтвердження, а також опитати свідків.

За його словами, йдеться саме про опитування, а не допит.

"Віктор Федорович має прийти сам і розповісти свою версію, що це не його ділянка і не його підпис", сказав Корніч.

Водночас, на його думку, нинішні "вовтузіння" з викликами є намаганням зібрати матеріал, який би підтвердив невинуватість того, кого викликають до УБОЗ.

Корніч також нагадав, що минулого тижня, коли Януковича викликали на допит, його адвокат "забула, що повинна була передати йому повістку".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування