Тимошенко не хоче розвалу СНД і заочно сперечається з Фрадковим

П'ятниця, 3 червня 2005, 12:30
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що зацікавлена в існуванні СНД і не підписала протокол про поетапне зняття обмежень у торгівлі, бо цей документ не відповідає задекларованій меті.

"Непродуктивно припиняти будь-яку співпрацю (в рамках СНД), хоча форма співпраці еволюціонує з розвитком наших країн", - сказала Тимошенко на прес-конференції після закінчення ради прем’єрів країн Співдружності в Тбілісі.

За словами Тимошенко, акценти в СНД "треба робити на економічній і гуманітарній співпраці, де у нас однакові цілі".

Також, за словами Тимошенко, саміти СНД – "це прекрасна можливість побачити прем’єрів стількох країн" і провести з ними двосторонні переговори.

Тимошенко закликала реформувати СНД: "Якщо ми здатні інтелектуально підійти до реформування, то у нашої співпраці є майбутнє".

Тимошенко також пояснила, чому не підписала протокол про поетапне зняття обмежень у торгівлі з 2012 року.

"Цей протокол був про збереження певних обмежень. Позиція України – якщо ми хочемо торгувати, то треба чесно зняти всі обмеження. Ми не підписали з надією, що наступний крок буде більш ефективний, і ми знімемо всі обмеження", - сказала Тимошенко.

Водночас під час прес-конференції з Тимошенко фактично не погодився прем’єр Росії Михайло Фрадков. Він сказав, що протокол "передбачає реальні терміни, до яких ми намагаємося наблизитися".

Під час прес-конференції проти розформування СНД виступив виконавчий секретар цієї організації Володимир Рушайло: "Ховати СНД передчасно, така задача не стоїть".

"Абсолютно ефективних міжнародних організацій не існує – є недоліки і в ООН. Рада Європи, елементи якої ми хочемо використовувати на практиці, також переживає не найкращі часи, про що свідчать референдуми у Франції і Нідерландах", - сказав Рушайло, переплутавши Раду Європи з Європейським союзом.

"Українська правда", Тбілісі

Читайте також:

Тимошенко за більш інтенсивну дружбу з СНД, тому утрималась від підписання протоколу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News