Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податковим "спрощенцям" повернули старі пільги

П'ятниця, 3 червня 2005, 13:24
Верховна Рада прийняла Закон, що повертає умови спрощеної системи оподатковування, що існували до внесення змін у Закон про державний бюджет на 2005 рік.

За відповідний закон проголосували 326 народних депутатів.

Законом передбачене виключення з Закону про ПДВ положення про обов'язкову реєстрацію суб'єктів господарювання, платників єдиного і фіксованого податків як платників ПДВ у випадку, якщо річний обсяг їхніх господарських операцій перевищує 300 тис. грн.

Скасовуються обмеження на застосування спрощеної системи оподатковування для таких видів діяльності, як аудит, юридичні послуги, операції з нерухомістю, торгівлю лікарськими препаратами.

Скасовуються вимоги Закону "про податок з доходів фізичних осіб", відповідно до яких підприємець-"спрощенець", що надає послуги або виконує роботи більше одного місяця в рік, прирівнюється до найманого робітника і повинен крім податків по спрощеній системі платити податки на доходи фізосіб.

Також у Законі про ПДВ скасовуються положення, згідно з яким "туристичний продукт вважається товаром". Дозволяється разом з авальованим використовувати простий вексель при ввозі давальницької сировини.

Ксенія Ляпіна в ході своєї доповіді в парламенті в п'ятницю назвала цей закон "реанімаційним".

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування