Нємцов образився на українських депутатів, але Ющенко його не звільнить

П'ятниця, 3 червня 2005, 16:53
Радник президента України Віктора Ющенка з економічних питань Борис Нємцов залишиться на своїй посаді.

Про це сказала прес-секретар президента України Ірина Геращенко, повідомляє УНІАН.

Вона додала, що найближчим часом інститут радників українського президента буде модернізовано.

Водночас Нємцов назвав "сміхотворними" обвинувачення українських парламентарів у його втручанні у внутрішні справи України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це він заявив у п’ятницю, коментуючи запит, який направила Верховна Рада до Ющенка щодо усунення Нємцова з посади радника президента у зв'язку з його "безпрецедентним втручанням у внутрішні справи України".

"Обвинувачення в моєму втручанні у внутрішні справи України є просто сміхотворними - адже як радник президента я зобов'язаний відверто заявляти про свою позицію з питань економічного розвитку, адже це моя робота", - сказав він.

Він також зазначив, що він з повагою ставиться до позиції парламенту, "але не вони мене призначали радником і не їм мене з цієї посади знімати".

При цьому Нємцов знову підкреслив, що Кабінет міністрів України, на його думку, "проводить небезпечний економічний курс, що може привести до кризи".

"Інвестиційний клімат погіршується, інфляція росте, існує реальна загроза для багатьох українських компаній у зв'язку з можливим перерозподілом власності - і все це спровоковано непрофесійними діями Кабміну", - вважає він.

Нємцов зазначив, що, бачачи все це, він має намір "відверто доносити свою позицію" до президента.

"У цій ситуації мовчати не буду, брехати і лицемірити не можу", - сказав Нємцов.

На його думку, Ющенко "проводить правильний курс на інтеграцію з Європою, але уряд своїми конкретними діями явно не сприяє досягненню цієї мети".

"Успішні дії керівництва України - це шанс для демократичної Росії і, навпаки, можливий провал в Україні особливих надій на демократичний розвиток не залишає", - заявив Нємцов.

Він вважає, що критика на його адресу з боку низки парламентарів України дуже нагадує радянські методи роботи.

"Зауваження на мою адресу висловлені цілком у радянському стилі, адже тоді, коли щось не виходило, відразу говорили про чиєсь втручання у внутрішні справи СРСР, але сьогоднішня Україна - це демократична країна, і такі совкові методи роботи сьогодні навряд чи прийнятні", - підкреслив Нємцов.


Читайте також:

Рада не хоче, щоб Нємцов компрометував Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування