Депутат-соціаліст ледь не перетворив Україну на смітник?

П'ятниця, 3 червня 2005, 18:10
На Закарпатті прокуратурою порушено кримінальну справу щодо підприємства "Озон", яке ввозило до держави 4 тисячі тон хімічних відходів 1 (найвищого) класу небезпеки.

Про це йдеться у повідомленні прес-служба генпрокуратури, поширеному в п’ятницю.

"Установлено, що приватне підприємство "Озон" на виконання договору з угорською фірмою за останні чотири роки під виглядом теплостійкого наповнювача, що використовується у автомобільній промисловості, ввезли до держави 4 тисячі тонн хімічних відходів 1 (найвищого) класу небезпеки", - сказано в документі.

Як йдеться в документі, за висновками фахівців дані відходи є особливо небезпечними для дітей та вагітних жінок, а окремі їх складові негативно впливають на організм людини упродовж десяти років.

При цьому дані відходи було розміщено у мішках на відкритому майданчику, і як наслідок частину з них (зберігаються з 2001 року) пошкоджено, в результаті чого створено реальну загрозу для здоров’я людей.

За інформацією ЗМІ, стосунок до фірми "Озон" має депутат Іштван Гайдош, колишній член СДПУ(о), який після перемоги Ющенка перейшов у фракцію СПУ.

В матеріалах вказувалося, що у Закарпатті не є секретом той факт, що про прийняття Гайдоша у фракцію СПУ клопотали угорські соціалісти, що нині в Угорщині при владі, оскільки Угорщина є одним з головних експортерів відходів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування