Ющенко похвалив себе за відсутність темників, а йому розповіли про цензуру

П'ятниця, 3 червня 2005, 19:31
Президент України Віктор Ющенко підкреслює необхідність діалогу влади і засобів масової інформації для того, щоб забезпечити дотримання свободи слова, демократичного розвитку України і визнання її в європейських структурах.

На початку зустрічі з керівниками провідних українських ЗМІ в п'ятницю в Києві Ющенко сказав: "Я хочу, щоб сьогоднішня зустріч почала той рівень консолідації між владою і засобами масової інформації навколо тих цінностей, що можуть дати Україні прорив, національний спокій, національне взаєморозуміння і визнання наших сусідів, у тому числі й у ЄС".

Президент підкреслив, що журналісти повинні працювати, ґрунтуючись на системних національних інтересах, оскільки мова йде "про наших дітей, про наші родини, про нашу країну, наше майбутнє".

"Я хотів би підкреслити, що моя головна місія, говорячи про свободу слова, полягає в тому, що журналіст має бути вільним. І я запросив вас, щоб ми поговорили про роль влади в такому рівні політики. Що вона повинна зробити, щоб ми бачили в Україні вільного журналіста", - сказав президент.

Ющенко відзначив, що за період, що пройшов з часу "помаранчевої революції", у ЗМІ багато чого змінилося.

"За час, що ми пройшли з "помаранчевої революції", якщо ми говоримо про свободу слова, на мою думку, зроблено чимало, якщо говорити хоча б про те, що з цих стін (секретаріату) не виходять "темники", і ніхто не виписує, що по каналах новин або спеціальних програм говорити, показувати ту чи іншу тему або не показувати ту чи іншу інформацію про проблеми життя нації і держави", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що сформувати демократичну модель розвитку суспільства можливо тільки тоді, коли існує свобода слова, свобода для роботи ЗМІ. "Діалог, взаєморозуміння, здатність слухати один одного - це та невід'ємна річ, що є частиною завдання, що перед нами стоїть", - сказав Ющенко.

Він запропонував проводити подібні зустрічі регулярно. "Я готовий, щоб ці зустрічі стали періодичними", - сказав він.

Президент також повідомив, що має намір раз у 3 місяці проводити семінари-зустрічі з представниками регіональних ЗМІ.

За його словами, він віддав розпорядження розібратися із ситуацією в регіонах, де за даними Національного союзу журналістів уже фіксуються випадки застосування цензури.

На зустрічі з президентом були присутні голова Національного союзу журналістів Ігор Лубченко, генеральний директор агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, генеральний директор інформагентства "УНІАН" Олег Наливайко, гендиректор інформагентства "Українські новини" Денис Безлюдько, гендиректор інформагентства "Укрінформ" Віктор Чамара, президент НТКУ Тарас Стецьків, головний редактор газети "Факти" Олександр Швець, головний редактор газети "День" Лариса Івшина, головний редактор газети "Україна Молода" Михайло Дорошенко, головний редактор газети "Голос України" Анатолій Горлов, головний редактор газети "Сьогодні" Ігор Гужва, головний редактор інтернет-видання "Телекритика" Наталя Лігачова, головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула, президент телекомпанії ICTV Олександр Богуцький, генпродюсер телеканалу "1+1" Володимир Оселедчик, керівники ТРК "Ера","5 каналу" телеканалів СТБ, "Тоніс" "Київ", "Інтер", НТН, "Україна".

6 червня в Україні відзначають День журналіста.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування