Пинзеник боїться, що бюджет постраждає через падіння Марса на Землю

Субота, 4 червня 2005, 12:06
Прийняті Верховною Радою в п'ятницю зміни до ряду податкових законів погіршують перспективи виконання державного бюджету на 2005 рік, вважає міністр фінансів Віктор Пинзеник.

"Це удар по суспільству, що очікує серйозних соціальних виплат", - сказав він в інтерв'ю на телеканалі "Ера" у ніч з п'ятниці на суботу.

Міністр підкреслив, що під прикриттям відновлення привабливого оподатковування для дрібного бізнесу в бюджеті знову "пробиваються дірки" для великого бізнесу.

За його словами, серед таких дірок прийнятих у п'ятницю, схема, при якій "кооператив "Червона дуля" страхується від падіння Марса на Землю на 1 млрд. грн., а бюджет не дораховується 250 млн. грн."

Іншою негативною нормою прийнятих виправлень він назвав відновлення можливості великим підприємствам дробитися на ряд дрібних, фактично перетворюючи своїх співробітників на приватних підприємців і різко зменшуючи, таким чином, прибутковий податок і відрахування в соціальні фонди.

Пинзеник підкреслив, що в законопроекті "були речі, де можна було знайти компроміс", зокрема, по обсягу операцій, з якого обов'язкова реєстрація платником ПДВ.

У цьому зв'язку, він висловив здивування, що закон був прийнятий відразу в цілому, а не в першому читанні, і припустив, що багато депутатів фактично помилково проголосували.

Міністр не зміг оцінити втрати, що нанесе прийнятий закон держбюджету-2005.

У той же час перший віце-прем'єр Анатолій Кінах вважає, що прийняття закону свідчить про готовність законодавчої влади до конструктивного діалогу з реальним бізнесом.

"І я вітаю дії депутатів, що відгукнулися на заклик президента розглянути цей законопроект як першочерговий", - сказав він на громадсько-політичних слуханнях "Діалог влади і бізнесу: перші кроки і перспективи".

Кінах відзначив, що за підготовкою і прийняттям цього закону стоїть кропітка робота всього промислового співтовариства України.

На думку першого віце-прем'єра, прийнятий необхідний документ, що буде мати позитивні наслідки для економіки, поновлення довіри до влади представників середнього класу.

Як повідомлялося, Верховна Рада в п'ятницю відновила правила оподатковування платників єдиного податку, що діяли до прийняття закону про державний бюджет на 2005 рік і внесення виправлень у нього і ряд податкових законів наприкінці березня 2005 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Податковим "спрощенцям" повернули старі пільги

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...