Соціаліст Гайдош не ввозив в Україну відходи

Субота, 4 червня 2005, 15:04
Народний депутат, член фракції соціалістів Іштван Гайдош заперечує своє відношення до приватного підприємства "Озон", яке за інформацією генпрокуратури ввезло до України 4 тис. тон небезпечних хімічних відходів.

Про це говориться в заяві депутата, поширеній у суботу.

"Починаючи з лютого цього року мене пов’язують із ввезенням на Україну із Угорщини Берегівським приватним підприємством "Озон" небезпечних хімічних відходів. Проти фірми порушено кримінальну справу за забруднення землі та повітря, адже без сумніву за такі справи треба нести відповідальність", - сказав він.

"Я хочу підкреслити, що я не маю ніяких стосунків та відношення до цього підприємства. Є певне коло осіб, які використовуючи політичну ситуацію в регіоні, що склалася останнім часом, зацікавлені в дискредитації мого імені і моєї діяльності, як народного депутата", - вважає Гайдош.

"Щоб припинити потік цього бруду, що стосується не тільки мене особисто, але й моїх виборців, які віддали голоси за моє представництво і захист їхніх інтересів у Верховній Раді України, я з трибуни парламенту оголосив запит до генерального прокурора України, поставивши чіткі конкретні запитання, в тому числі і щодо моєї причетності до "озонівської" справи", - говорить депутат.

"Але не дивлячись на встановлений законодавством термін для надання відповіді – 15 днів, я отримав її лише через місяць. До того ж відповідь, яку я отримав не містить ніякої конкретної інформації по суті заданих мною питань", - стверджує Гайдош.

За словами народного депутата його наступними кроками стануть позов до суду до інтернет-видання "Обком" щодо розповсюдження неправдивої інформації, яка порочить його честь і гідність, а також повторний запит до Генпрокуратури щодо перевірки діяльності фірми "Озон" та причетності до неї Гайдоша.

"Прошу шановну громаду не робити передчасних висновків, а дочекатись кінцевих результатів розслідування обставин цієї справи. Сподіваюся, що найближчим часом будуть розставлені всі крапки над "і". Переконаний, що справедливість буде встановлено", - говориться в заяві депутата.

Читайте також:

Депутат-соціаліст ледь не перетворив Україну на смітник?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...