Тимошенко з Порошенком взялися за землю

Неділя, 5 червня 2005, 12:49
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що місцеві бюджети міст України можуть бути збільшені в десятки разів.

На прес-конференції в Запоріжжі в суботу прем'єр сказала, що зробити це можна за рахунок земельних аукціонів, де земля буде "продаватися, а не віддаватися за хабарі".

"Ми зараз поклали законопроект у парламент, щоб кожен шматочок землі, що віддається під ларьок, офіс або будівлю, продавався через аукціон, і ці гроші наповняли місцеві бюджети", - заявила прем'єр-міністр.

Тимошенко також відзначила, що якщо уряд зможе відстояти цей законопроект у парламенті, місцеві бюджети "будуть у десятки разів більше, ніж вони є сьогодні".

У той же час секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко заявив, що питання землекористування будуть розглядатися на засіданні РНБО найближчим часом.

Про це він сказав у неділю в Сімферополі на засіданні міжвідомчої комісії з перевірки вимог законодавства з реалізації державної політики в сфері регулювання земельних відносин.

"Я думаю, що протягом короткого часу напрацьовані матеріали під час засідань комісії будуть винесені на засідання Ради національної безпеки й оборони, оскільки питання землекористування і виконання законодавства по землекористуванню сьогодні отримали статус питання, що загрожує національній безпеці", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що ключовими проблемами по всій Україні є самовільне захоплення земельних ділянок, нецільове використання землі, несвоєчасні розрахунки по орендній платі.

"Я глибоко переконаний, що в результаті роботи нашої комісії інвестиційна привабливість Криму, Києва, Київської області, Закарпатського регіону значно зросте", - відзначив він.

За словами Порошенка, питання, що піднімає комісія, підтримують дві третини населення.

Він також повідомив, що підготовлено 14 законопроектів по використанню землі, два з них уже знаходяться у Верховній Раді.

Крім того, Порошенко сказав, що заповідні землі, які були передані Державному управлінню справами, будуть повернуті.

Говорячи про пропозицію передати під президентську резиденцію Массандрівський палац у Криму, Порошенко відзначив, що "це абсолютно європейська філософія". За його словами, двері палаців-резиденцій повинні бути відкритими, а виручені кошти повинні бути спрямовані на реставрацію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування