Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нємцов не боїться Верховну Раду і хоче Україні добра

Неділя, 5 червня 2005, 21:08
Радник президента України, російський депутат Борис Нємцов не боїться втратити посаду радника Ющенка.

"Я за своє місце не тримаюся. Рішення буде приймати президент Ющенко", - сказав Нємцов у неділю в ефірі програми "ТСН" на каналі "1+1".

"Незалежно від того, яке він прийме рішення, я буду залишатися його прихильником, тому що вважаю, що європейський вибір, який він уособлює – це реальна надія для України. Якщо він захоче мене зняти, то нехай знімає", - сказав Нємцов.

Так він відреагував на запит Верховної Ради до президента щодо втручання Нємцова у внутрішні справи України в зв'язку з критикою прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Що стосується втручання у внутрішні справи: я радник президента України, і було б дивно, якби я не виконував свої обов'язки", - сказав Нємцов.

На питання, чи входять в обов'язки радника публічні критичні виступи, російський депутат відповів: "У мої обов'язки входять усі виступи, і публічні, і не публічні, котрі сприяють поліпшенню інвестиційного клімату України. Якщо не допомагають непублічні виступи, набирають сили публічні".

"Я не адвокат Юлії Тимошенко. І якщо я вважаю, що її дії завдають шкоди українській економіці, я про це буду говорити. Ні брехати, ні лицемірити я не збираюся", - сказав він.

Коментуючи процес реприватизації, Нємцов висловив думку, що обіцянки Ющенка під час революції щодо націоналізації "Криворіжсталі" треба виконати.

"Але коли пропонується Кабінетом міністрів переглянути по суті усі відносини власності, що є на Україні, що стосуються не одного, не двох, а сотень і навіть тисяч підприємств, з цим я ніколи не погоджуся. І я привселюдно виступаю проти, тому що це завдає шкоди національним інтересам України", - сказав він.

"Я хочу добра, я хочу, щоб Україна виграла. Я хочу, щоб демократична Україна дійсно була успішною країною і зразком для Росії. Коли я бачу такі дії, що йдуть у протиріччя інтересам України, то я проти. Тому що невдача України – це удар і по Росії. Успіх України – це надія для Росії", - сказав Нємцов.

"Українська Правда"

Читайте також:

Рада не хоче, щоб Нємцов компрометував Ющенка

Радник Ющенка знову обвинуватив Тимошенко й пророкує її відставку

Тимошенко на заяви Нємцова згадала про "Службовий роман"

Радник Ющенка вже не рекомендує "прощатися" з Тимошенко, а називає її кращим "кремлівським другом"

Радники Ющенка і Кучми рекомендують "прощатися" з Тимошенко

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування