Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не била Шуфрича, він сам її спровокував

Неділя, 5 червня 2005, 21:39
Слідство встановило, що співробітники "Сокола" під час інциденту в Ужгороді не били народного депутата Нестора Шуфрича.

"Ніхто його не бив, це встановлено слідством, ніхто йому не наносив побоїв, але дійсно до нього доторкалися", - сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в неділю на каналі ICTV.

За словами міністра, "співробітники міліції замість того, щоб не торкаючись пана Шуфрича висмикнути з-під нього Різака, на жаль, відкинули вбік Шуфрича".

Міністр сказав, що співробітники "Сокола" понесуть за це покарання у виді суворої догани і скасування премій. "Некоректність міліції в тому, що вона все-таки доторкнулася до Шуфрича, але без тих страшних наслідків", - підкреслив міністр.

Він відзначив, що Шуфрич сам спровокував представників правоохоронних органів на застосування сили: "на жаль мої співробітники піддалися на провокацію, і тільки за це будуть покарані".

Луценко також висловив здивування "істерії, що зараз відбувається навколо цієї справи". "Це вже просто пародія. Не можна так намагатися стати жертвою. Це ставає смішним", - сказав він.

Крім того, за словами Луценко, судовий виконавець, що прийшов у лікарню до екс-глави закарпатської облдержадміністрації Івана Різака, "враховував, що навколо лікарні зібралося біля півтори сотень активістів, що підтримували пана Різака, і під'їхали машини для вивозу його з Ужгорода". Про це, підкреслив міністр, свідчить зовнішнє спостереження.

Луценко також нагадав, що, на його думку, у цьому інциденті відбулося "подвійне порушення закону". Депутати, на переконання Луценка, "взяли на себе функції суду, а це є незаконним".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування