Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розширив повноваження своєї канцелярії

Понеділок, 6 червня 2005, 11:48
Президент Віктор Ющенко розширив повноваження Кабінету президента, що є структурним підрозділом секретаріату.

Про це сказано в розпорядженні президента від 24 березня, повідомляють Українські новини.

Цим розпорядженням Ющенко скасував своє ж розпорядження від 8 лютого, яким затвердив положення про Кабінет президента.

У новому положенні основним завданням Кабінету визначено "організаційне забезпечення реалізації президентом його конституційних повноважень".

Згідно із цим завданням, ця структура також на доручення глави держави бере участь у "підготовці розпоряджень, указів і доручень президента, контролює виконання указів і розпоряджень".

"Кабінет організовує підготовку й подає президентові оперативно-інформаційні матеріали, обробляє й подає йому пропозиції, пов'язані з державними нагородами, установленням президентських відзнак, питаннями громадянства, надання притулку й помилування", сказано у документі.

Згідно з положенням, Кабінет також організовує "особистий прийом громадян, які звертаються до президента, обробляє і подає йому на розгляд звернення громадян", а також здійснює "офіційні заходи за участю президента".

Ющенко надав цій структурі також право "одержувати у встановленому порядку документи від інших підрозділів секретаріату, органів виконавчої влади й місцевого самоврядування підприємств, організацій й установ, посадовців інформацію й матеріали, необхідні для виконання завдань Кабінету".

"Кабінет президента може користуватися інформаційними базами даних секретаріату, Кабінету міністрів, міністерств й інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також державними, у тому числі, урядовими системами зв'язку й комунікацій, мережею спеціального зв'язку", сказано у положенні.

Документом також передбачається, що "Кабінетом керує перший помічник, до його складу входять помічник президента - перший заступник керівника Кабінету президента й помічник-заступник керівника, помічники, консультанти й референти глави держави, канцелярія".

"У Кабінет входять служби з питань звернень громадян, помилування, з питань громадянства, служба державних нагород і геральдики, оперативно-аналітична служба й служба Кабінету президента", йдеться у розпорядженні.

Як відомо, у лютому Ющенко створив Кабінет президента у складі секретаріату, визначивши основним завданням цієї структури забезпечення поточної діяльності глави країни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування