Ющенко не хоче нічого приховувати від журналістів

Понеділок, 6 червня 2005, 13:12
Президент Віктор Ющенко заявляє, що у влади не має бути тем, закритих від журналіста.

Про це йдеться у привітанні Ющенка з нагоди дня журналістики, наведеному на офіційному сайті президента.

"Україні потрібні нові стандарти журналістики, цивілізований медіа-простір, в якому було б представлене все розмаїття ідей і думок. Він має поступово позбуватися заангажованості, політичної обмеженості. Нового виміру мають набути взаємини держави і преси. У влади не може бути тем, закритих для журналіста. Ми розпочали публічний діалог із суспільством", - зазначив він.

Він також пообіцяв, що "темники", цензура, приниження журналістів назавжди відійшли у минуле".

"Перед законом постануть всі, хто зазіхнув на життя і гідність журналіста. Виконавці і замовники вбивства Гії Гонгадзе будуть покарані. Вже засуджені фальсифікатори справи Ігоря Александрова. Як глава держави я зроблю все, щоб життя і гідність журналістів були надійно захищені!" – пообіцяв Ющенко.

Ющенко також зазначив, що у дні Помаранчевої революції ми повною мірою пізнали високу ціну правдивого слова.

"Я вдячний всім журналістам, які, незважаючи на тиск і залякування, несли правду людям. Ви залишилися вірними своїй професії і громадянському обов'язку і маєте твердо знати – у нашій перемозі є ваш вагомий внесок", - зазначив він.

"День журналіста – особливий день для всього нашого суспільства. Адже свобода слова, вільна преса, достовірна інформація – це невід'ємні атрибути відкритого демократичного суспільства. Вони мають велику цінність для кожної людини, яка хоче жити своїм розумом, самостійно приймати рішення і нести за них відповідальність", - зауважив президент.

"Я щиро вітаю всіх, хто вирішив присвятити себе благородній журналістській справі", - зазначив Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування