Тимошенко вже майже відкрила другий тендер на власність Пінчука

Понеділок, 6 червня 2005, 13:41
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Фонду державного майна приступити до підготовки тендера на повторну приватизацію гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

"Письмове доручення вже пішло. Сьогодні зранку я його підписала, і це доручення - терміново по скороченій процедурі почати тендер по приватизації "Криворіжсталі", - сказала Тимошенко на зустрічі з журналістами, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Вона відзначила, що умови тендера мають враховувати національні інтереси України, встановлювати вимоги до якості продукції й глибини переробки.

Відповідаючи на запитання, у які терміни можливе проведення такого тендера, Тимошенко відповіла, що законодавство дає можливість проводити підготовку до тендера за скороченою процедурою, і висловила побажання, щоб такий тендер пройшов протягом найближчого місяця.

"Я б хотіла, щоб протягом місяця такий конкурс відбувся. Щоб певні угрупування далі не використали КМК ("Криворіжсталь") для заробляння тіньових грошей", - сказала прем'єр.

Вона додала, що було б логічно, якби в "Криворіжсталі" з'явився новий власник.

У той же час Тимошенко відзначила, що жодних обмежень, у тому числі й для нинішніх власників комбінату, для участі в тендері на його повторну приватизацію не буде. Вона відзначила, що єдина вимога до учасників конкурсу буде їхній високий професіоналізм для того, щоб до конкурсу не були допущені випадкові претенденти, які не знають, що таке виробництво металопрокату.

Раніше ІМС запропонував Кабміну й консорціуму "Індустріальна група" домовитися про врегулювання питання приватизації "Криворіжсталі".

22 квітня Господарський суд Києва визнав незаконним продаж ФДМ 93,02% акцій комбінату "Криворіжсталь" консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз".

У червні 2004 року ФДМ продав консорціуму "Інвестиційно-металлургійний союз" 93,02% "Криворіжсталі" за 4,26 млрд. гривень (близько 800 млн. доларів) при стартовій ціні 3,8 млрд. гривень.

Другий допущений до конкурсу претендент на покупку "Криворіжсталі" - консорціум "Індустріальна група", контрольований корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (Донецьк) - запропонував за "Криворіжсталь" 4 млрд. гривень.

56,25% "ІМС" контролює компанія System Capital Management (Донецьк), 43,75% - корпорація "Інтерпайп".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News