Литвин хоче домовитися з Ющенком без преси

Понеділок, 6 червня 2005, 14:47
Голова Верховної Ради Володимир Литвин знову заявляє, що, на його думку, Віктору Ющенку не варто створювати президентську партію, оскільки це може понизити його рейтинг.

"Я не раджу президентові України створювати президентську партію", - сказав Литвин у понеділок на зустрічі з журналістським колективом газета "Голос України" з нагоди Дня журналіста.

Відповідаючи на питання про те, чи не стануть зроблені в Каневі заяви президента, прем'єра і самого спікера про створення передвиборчого блоку на парламентських виборах повторенням "канівської четвірки", Литвин сказав: "Це тема для міркувань і політичних переговорів не через пресу, як це в нас часто трапляється".

"Я розумію, що зараз можуть бути образи на мене, але я виходжу з того, що зараз потрібно дуже добре подумати, щоб не втягти президента в процес і не понизити його рейтинг як президента. Ми знаємо, що таке проурядові партії, як вони створювалися, і що з цього виходило", - сказав спікер.

На його думку, "глава держави має бути увесь час над суспільством, він не повинен бути в процесі і займати одну частину в суспільстві. Він має постійно демонструвати, що він президент всього українського народу".

Литвин підкреслив, що розуміє значення майбутніх парламентських виборів, і що вони не менш вагомі, ніж вибори президента.

"Щоб не вийшло так, що парламент стане опозиційним до президента, а відповідно він визначить прем'єр-міністра, і будуть постійні протистояння і розбирання. Країна від цього вже стомилася і виснажилася до краю", - сказав спікер.

"Я увесь час говорю - давайте визначимо базові принципи, визначимо нашу філософію, а потім написати угоду ми завжди встигнемо", - сказав Литвин, підкресливши, що з його боку мова йде про парламентську консолідацію.

У той же час, глава парламенту наголосив, що він союзник президента, тому не буде вдаватися до критики, адже критикувати завжди простіше.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин проти, щоб Ющенко очолював свою партію


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News