Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер" продають росіянам за посередництва Порошенка?

Понеділок, 6 червня 2005, 16:22
Телеканал "Інтер" може перейти в руки російських бізнес-структур за посередництва секретаря РНБО Петра Порошенка.

Про це повідомило "Телекритиці" "достовірне й інформоване джерело".

За його словами, всі або велика частина акцій, що належать зараз заступникові голови СДПУ(о) Ігорю Плужникову, нібито "повинні перейти у власність якогось російського бізнесмена, лояльного до української "помаранчевої влади".

Ще одне джерело видання припускає, що мова може йти про Олександра Абрамова, співвласника великої російської компанії "ЄвразХолдинг". У переговорах, нібито, задіяний також український бізнесмен Валерій Хорошковський.

"Телекритика" відзначає, що Плужников не збирався продавати канал, "але деякі делікатні обставини змусили його почати переговори". "Нібито вибирати потрібно було між свободою і телеканалом", - пише видання.

У той же час керівник інформаційно-аналітичної служби телеканалу "Інтер" Олексій Мустафін повідомив "Телекритиці", що на даний момент жодних структурних змін у системі власності телеканалу не відбулося.

Посилаючись на віце-прем'єра Миколу Томенка, "Телекритика" нагадує, що 79% акцій "Української незалежної телекорпорації" належить Ігорю Плужникову, а 21% - російському Першому каналові.

Серед інших новин видання також відзначає, що "ходять чутки про боротьбу власників каналу К1 ( серед причетних до нього осіб називають і Петра Порошенка, і Олександра Зінченка), вихід якого в ефір як і раніше відкладається, за укладання договору про співробітництво з "Євроньюз".

При цьому "Телекритика" зауважує, що першим претендувати на співробітництво з "Євроньюз" мав би УТ-1.

Видання також пише про те, що "на літні місяці радіо "Нарт-Чесна хвиля", яке пов'язують з тим же Олександром Зінченком, змінює формат розмовного радіо на музичний. А працівників запрошують на співбесіду до топ-менеджерів медіа-холдингу "МИГ" Вадима Рабиновича, який, як відомо, також має стосунок до радіо "Нарт"".

Також "готується до виходу в ефір на 7 каналі і переформатований "Гравіс", куплений, нібито, як повідомляли ЗМІ, Рабиновичем", - пише "Телекритика".

Видання відзначає, що нова влада поки не докладає зусиль, спрямованих на ініціювання законодавчих норм, що дозволили б зробити медіа-власність у країні більш прозорою.

На думку авторів матеріалу, якщо чутки про майбутні зміни серед власників телеканалів підтвердяться, це "буде зайвий раз свідчити, що і нова влада зволіла діяти в "тіні", елементарно домагаючись лише лояльності редакційної політики від зобов'язаних їй нових власників загальнонаціональних медіа".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...