Семенюк не може виконати доручення Тимошенко. "Криворіжсталь" піде за 3 мільярди і партнерам Гайдука?

Вівторок, 7 червня 2005, 12:17
Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк вважає сумнівною можливість швидкого повторного продажу комбінату "Криворіжсталь".

В інтерв'ю радіо "Ера" у вівторок вона заявила, що причиною її сумніву є брак часу, необхідного для підготовки повторного продажу, а сам конкурс може відбутися не раніше ніж через 75 днів після його оголошення.

Семенюк також відзначила, що в питаннях щодо повторного продажу "Криворіжсталі" ФДМ буде діяти винятково в рамках закону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Перш ніж говорити про перепродаж підприємства, потрібно спочатку повернути його акції Фонду держмайна", - підкреслила вона, додавши, що на сьогоднішній день акції "Криворіжсталі" не передані Фонду.

Крім того, за її словами, ФДМ також поки не одержував будь-яких розпоряджень від уряду щодо повторного продажу меткомбінату.

Про наявність такого розпорядження в понеділок заявила прем'єр-міністр Тимошенко.

Між тим керуючий директор AG Capital Managment Олександр Агібалов в інтерв'ю московській газеті "Ведомости" зазначив, що у випадку повторної приватизації Україна зможе одержати за "Криворіжсталь" 2,7-3 мільярди доларів проти 800 мільйонів, які були заплачені торік.

За його словами, якщо буде прийнятий варіант мирової угоди, то таку різницю доведеться доплатити холдингу Пінчука-Ахметова. "Втім, ціна на сталь почала знижуватися, і, можливо, комбінат подешевшає", - додав він.

Однак топ-менеджер компанії Пінчука "Інтерпайп" заявив "Ведомостям", що "приватизація "Криворіжсталі" була законною" і компанія готова судитися далі. Він сподівається, що влада піде на мирову угоду: "Ми згодні обговорювати будь-який її варіант аж до доплати за акції "Криворіжсталі" і додемісії акцій на користь держави".

Адвокат холдингу Пінчука-Ахметова Олексій Рєзников вважає, що прем'єр поквапилася зі своєю заявою. "Мене вона сильно дивує. Акції, як і раніше, перебувають у власності ІМС. Їхнє відчуження займе якийсь час. Звідки в Тимошенко така впевненість у тому, що Верховний суд не призупинить рішення Київського суду до розгляду касації?", - сказав Рєзников.

Торішні претенденти на "Криворіжсталь" – "Сєвєрсталь" і "Євразхолдинг" – у понеділок не стали обговорювати це. З іноземців про готовність знову спробувати долю в боротьбі за "Криворіжсталь" заявляла лише Mittal Steel.

Тим часом російська газета "Коммерсант" з посиланням на "джерела в Кабінеті міністрів" повідомляє, що найбільші шанси перемогти матимуть компанії, які візьмуть участь у конкурсі разом з Індустріальним союзом Донбасу.

"Віталій Гайдук, один зі співвласників союзу, на доброму рахунку в прем'єр-міністра, і йому буде легко домовитися про участь у приватизації", сказали "Коммерсанту" джерела в Кабміні.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко вже майже відкрила другий тендер на власність Пінчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування