Партія Омельченка чекає на НСНУ та дивиться на комуністів

Вівторок, 7 червня 2005, 12:25
Партія "Єдність" готова співпрацювати з "Народним союзом Наша Україна".

Про це журналістам сказав виконуючий обов'язки голови партії Володимир Яловий, повідомляють "Українські новини".

"Народний союз Наша Україна" ми вважаємо в цій ситуації братньою партією, партією, з якою ми можемо розвивати відносини", - сказав Яловий.

Водночас, підкреслив він, "Єдність" готова співпрацювати з іншими партіями, зокрема "Єдність" не виключає співробітництва з Комуністичною партією, Соціалістичною партією, БЮТ і Народною партією.

"Єдність" також допускає, що вона запропонує основним політичним партіям, які діють у Києві, брати участь у виборах у Київську міську раду на основі коаліційних списків.

Яловий розповів, що остаточне рішення зі співпраці з НСНУ очолювана ним партія прийме на позачерговому з'їзді 2 липня, а дотепер вона займала очікувальну позицію, тому що не одержала будь-яких конкретних пропозицій від НСНУ.

Він зазначив, що "Єдність" дала можливість своїм членам визначитися із симпатіями до НСНУ.

"Єдність" підтверджує також, що має намір взяти участь у виборах у Раду, оскільки вважає, що її програма дає підстави сподіватися на підтримку електорату.

Як повідомлялося, наприкінці травня мер Києва Олександр Омельченко подав заяву на вихід з очолюваної ним партії "Єдність". Раніше Омельченко повідомив, що виконуючим обов'язки голови партії призначено Володимира Ялового.

При цьому Омельченко відмовився пояснити, яким чином відбулося таке призначення й роз'яснити свій статус у партії. Він також не підтвердив тоді, що склав із себе повноваження голови партії у зв'язку з обранням у політраду партії "Народний союз Наша Україна".

Омельченко прогнозував, що з'їзд, на якому "Єдність" визначиться з тим, продовжувати їй свою діяльність або зважитися на самоліквідацію, відбудеться наприкінці червня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування