Томенко не довіряє Ющенку лідерство в НСНУ і вірить у прем'єрство Тимошенко до виборів

Вівторок, 7 червня 2005, 12:37
Віце-прем'єр Микола Томенко вважає, що президенту України Віктору Ющенку не слід очолювати виборчий список партії або блоку партій на парламентських виборах 2006 року.

"Президент має бути гарантом демократичного характеру цих виборів, а не учасником кампанії! Тому я не розумію тих радників, які нашіптують президентові, що йому обов'язково потрібно бути першим номером у виборчому списку", - сказав Томенко в інтерв'ю тижневику "Столичні новини", оприлюдненому у вівторок.

На думку Томенка, балотування президента до парламенту стане для нього іспитом.

"Не потрібно йому влаштовувати іспит зараз, коли він ще рік не пропрацював. У нього буде серйозний іспит наприкінці п'ятирічного терміну", - заявив віце-прем'єр.

Він заявив, що парламентські вибори стануть також іспитом для діючого Кабінету міністрів.

"Команда, яку очолює Юлія Тимошенко, відпрацює рівно до парламентських виборів. І в тому випадку, якщо вона переможе на всенародному виборчому конкурсі навесні 2006 року у званні "Кращій прем'єр року і його команда", то матиме повне право знову очолити Кабінет міністрів", - сказав Томенко, додавши, що на даний час чутки про відставку Тимошенко поширюють ті, "хто хотів би ще до виборів зайняти місце Юлії Тимошенко".

Раніше Ющенко неодноразово заявляв, що може очолити виборчий список можливого блоку НСНУ, "Батьківщини" і Народної партії на парламентських виборах 2006 року.

З підтримкою подібної ідеї виступали перший заступник голови політвиконкому НСНУ Ігор Жданов і лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування