Мін'юст вже взяв в Євросуді проект мирової з Гонгадзе?

Вівторок, 7 червня 2005, 12:41
Кабінет міністрів сподівається на дружнє врегулювання суперечки у справі "Гонгадзе проти України", що розглядається в Європейському суді з прав людини.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Міністерства юстиції, відповідно до конвенції про захист прав і основних свобод людини, Європейський суд може надати зацікавленим особам послуги посередництва для дружнього врегулювання суперечки на основі поваги до прав людини.

У зв'язку з тим, що Кабінет міністрів погодився на таку пропозицію, суд надав проект декларації про підписання договору про дружнє врегулювання суперечки в справі.

Якщо вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе погодиться на запропоновані судом умови дружнього врегулювання, буде ухвалено рішення про затвердження мирового договору, а справу буде викреслено з реєстру справ суду.

Якщо позивач відмовиться підписувати декларацію, Європейський суд з прав людини продовжить провадження у справі і винесе рішення по її суті, підкреслює прес-служба.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів запропонував Гонгадзе дружньо врегулювати справу "Гонгадзе проти України", яка розглядається Європейським судом. Відповідно до розпорядження уряду, Україна готова добровільно заплатити Гонгадзе EUR100 тис. як доказ дружнього врегулювання справи.

Ця сума включає відшкодування матеріальних і моральних збитків, а також усіх витрат. При цьому Гонгадзе, зі свого боку, утрачає право на будь-які скарги проти України щодо фактів, викладених у позовній заяві.

Гонгадзе 2 червня заявила, що оприлюднення інформації з посиланням на український уряд щодо процесу врегулювання позову не тільки не буде сприяти врегулюванню суперечки, але і може бути розцінено Європейським судом як прояв неповаги до суду і може надалі вплинути на остаточне рішення суду з цього питання.

Вона заявила, що якщо український уряд дійсно бажає якнайшвидшого врегулювання суперечки, то найбільш ефективним шляхом для цього буде виконання президентом і урядом узятих на себе зобов'язань повного розкриття убивства Гонгадзе і покарання виконавців і замовників злочину.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Гонгадзе не йшла з урядом на мирову. Це лише роздратує суд

Тимошенко виплатить Мирославі Гонгадзе 100 тисяч євро?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...