Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко пустить бізнесменів у своє міністерство

Вівторок, 7 червня 2005, 14:09
Міністр оборони Анатолій Гриценко планує передати бізнесу практично все майнове забезпечення Збройних сил.

Про це він повідомив під час прес-конференції після круглого столу з українськими бізнесменами у вівторок.

"В ідеалі ми практично все майнове забезпечення могли б перевести на контрактну основу із залученням приватного бізнесу", сказав він.

Гриценко додав, що "якщо навіть американці забезпечують свої війська продовольством та іншими видами майна за допомогою приватних структур, і це працює у військових умовах, то очевидно, що в умовах мирної України це запрацює ефективніше".

За його словами, міністерство проводило експеримент, в результаті якого виявилося, що контрактування послуг майнового сектору на 70% дорожче, ніж за умов державного забезпечення.

"Але коли фахівці перевірили ці цифри і врахували кошти, які треба витратити на облаштування продовольчих баз, перевезення харчів та призов солдатів для охорони цих баз, вийшла практично та сама цифра", відзначив міністр.

Зараз, за совами Гриценка, міністерство визначається, на яких етапах залучати бізнес. Але він впевнений, що залучати треба лише середній і великий бізнес, натомість малий бізнес, за його словами, залучати менш ефективно.

"В цілому, міністерство планує реалізувати цю програму впродовж 2-3 років", сказав він.

Гриценко також повідомив, що надалі міністерство складатиме чорний список структур, що постачають неякісну продукцію Збройним силам, або незаконно укладали угоди.

До того ж, він зазначив, що перегляне всі угоди, які були укладені до приходу нової влади "з метою вдосконалення їх виконання".

"Наприклад, є проект спільного будівництва житла, яким визначається, що фірма має передати до міноборони квартири до 2010 року. Ми домовляємося, щоб ці квартири передали зараз. Ми говоримо: якщо ви хочете працювати з нами всерйоз і надовго і бути в білому списку – працюйте на тих умовах, які вигідні державі", сказав Гриценко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування