Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Позиція "Укртелекома" призведе до контролю над інтернетом?

Вівторок, 7 червня 2005, 15:44
Інтернет асоціація України й Асоціація учасників ринку інтернет заявляє про монополізацію ринку ВАТ "Укртелеком", що може підірвати інвестиційну привабливість галузі.

Про це йдеться у спільній заяві асоціацій, розповсюдженій у вівторок.

"Користуючись домінуючим положенням на ринку надання послуг телефонного зв'язку, каналів передачі даних й Інтернет, ВАТ "Укртелеком" встановив демпінгові тарифи на послуги передачі даних й Інтернет за технологією aDSL для кінцевих абонентів, залишивши без зміни тарифні плани для провайдерів", - говориться в повідомленні.

Як сказано в документі, "Укртелеком", 93% акцій якого належить державі, займає, "недержавну позицію й, не зневажаючи методами несумлінної конкуренції, продовжує політику знищення комерційних операторів й Інтернет-провайдерів".

Також у повідомленні сказано, що "Укртелеком" "проводить відверто дискримінаційну політику, пропонуючи операторам тарифи й нав'язуючи витрати, або в кілька разів перевищуючі тарифи для кінцевих клієнтів, або взагалі відсутні для кінцевих клієнтів (наприклад, на безпосередні з'єднання)".

"Нічим, крім як політикою знищення своїх конкурентів, неможливо пояснити явні дисбаланси абонентських і провайдерських тарифів, у тому числі зниження цін для провайдерів у місті Києві в порівнянні з регіонами", - сказано в повідомленні.

"Складається зовсім парадоксальна ситуація, коли "Укртелеком" свідомо відмовляється від одержання значних доходів від обслуговування провайдерів, не одержуючи ніякої компенсації від обслуговування клієнтів - і все заради знищення конкуренції в галузі", - вважають представники асоціацій.

"Такі волюнтаристичні дії, не підкріплені якими-небудь вивіреними економічними розрахунками, приведуть до значної втрати доходів "Укртелекому", а отже, і надходжень у бюджет", - сказано в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, такі дії підривають інвестиційну привабливість галузі. "Витіснення з ринку Інтернет практично всіх провайдерів й операторів призведе до чергового відтоку із країни висококваліфікованих фахівців, падінню доходів бюджету у вигляді податків, зростанню безробіття".

"Монополізація ринку надання послуг кінцевим користувачам неминуче приведе до встановлення повного контролю над використанням Інтернет – головного незалежного інформаційного ресурсу в Україні", - сказано в повідомленні.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування