Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газотранспортний консорціум таки зупиниться? Чорномирдін не хоче, щоб Україна "морочила собі голову"

Вівторок, 7 червня 2005, 18:47
Міністр палива й енергетики України Іван Плачков вважає, що україно-російський газотранспортний консорціум припинить свій розвиток, якщо не буде мати продовження після добудови ділянки "Богородчани-Ужгород".

Про це Плачков сказав, коментуючи заяви російських ЗМІ про можливий розпад консорціуму за підсумками зустрічі правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка й глави "Газпрому" Олексія Міллера.

"Можливо, про ліквідацію питання не постане, просто цей газотранспортний консорціум не розвиватиметься, а тільки виконає обмежене завдання цієї невеликої ділянки", - сказав Плачков в Анкарі.

Він відзначив, що російсько-український газовий консорціум передбачав цілий комплекс питань і робіт з реконструкції, модернізації й розширення газотранспортного коридору.

Перші роботи із цієї угоди розглядалися в контексті побудови ділянки "Богородчани-Ужгород", де все вже підготовлене для їхнього початку.

"Як розвиток цієї роботи на переговорах з російської сторони було запропоновано провести таку ж роботу на ділянці Александров Гай (Казахстан) - Новопсков, але, на жаль, російська сторона відмовилася розглядати це питання, і обмежилася тільки розглядом цієї вузької ділянки "Богородчани-Ужгород", - відзначив Плачков.

Міністр не виключає можливості того, що на переговорах у Москві знову порушувалося це питання, і українська сторона висловила думку про те, що по газовому консорціуму "має бачити перспективи його розвитку", і він не створювався тільки для цієї обмеженої ділянки газопроводу.

"Це означає, що після закінчення добудови цієї ділянки далі проекту не буде, і таким чином, його робота, його розвиток припиниться", - сказав Плачков.

В той же час посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що українська сторона дуже довго визначається з рішенням щодо міжнародного газотранспортного консорціуму, повідомляють "Новості-Україна" з посиланням на "5 канал".

"Я думаю, хтось має це питання правомірно поставити - або ми займаємося консорціумом, або не треба голову морочити нікому - ні собі, ні західним партнерам. Адже там же з нами повинні працювати ще й західні. От Німеччину це питання теж хвилює", - заявив Чорномирдін.

Раніше повідомлялося, що українська сторона може порушити питання про ліквідацію підприємства "Міжнародний консорціум з управління й розвитку газотранспортної системи України", тому що проектів, які відповідають його статутній меті, немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...