Івченко вибив більше газу у Росії

Вівторок, 7 червня 2005, 19:14
ВАТ "Газпром" збільшить поставки природного газу в Україну до 5 мільярдів кубічних метрів у 2005 році.

Такими є результати переговорів голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Російська сторона виступила з пропозицією перейти до сплати послуг за транзит російського газу територією України грошовими коштами. У свою чергу українська сторона запропонувала дотримуватися умов чинної угоди про транзит російського природного газу через територію України до 2013 року", - йдеться у повідомленні.

Сторони також доручили робочій групі відпрацювати механізм взаємних розрахунків за російський газ, який був закачаний у підземні газосховища України у минулі роки.

"Нафтогаз України" протягом 2002-2004 років щорічно отримувала 23-26 млрд. куб. м. природного газу від ВАТ "Газпром" як оплату за транзит. Ціна російського газу становила $50 за 1 тис. куб. м. при ставці за транзит газу $1,09 за 1 тис. куб. м. на 100 км.

Згідно з протоколом про обсяги і умови транзиту природного газу по території України на 2005 рік, підписаним урядом Росії і Кабміном України 5 липня 2004 року, в поточному році поставки заплановані в обсязі 23 млрд. куб. м.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News