Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКА ТЕЖ ЧЕКАЮТЬ НА ДОПИТ

Середа, 8 червня 2005, 10:30
Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом зловживань службовим становищем посадовими особами Міністерства культури і Київської міської адміністрації при видачі дозволу на будівництво будинку на території Маріїнського парку по вулиці Грушевського, 9-а в Києві.

Про це журналістам повідомив заступник прокурора Києва Володимир Гоголь, пише "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, справу було порушено кілька місяців тому.

Гоголь сказав, що будівництво будинку велося в охоронних зонах, при цьому був порушений природний ландшафт, тому прокуратура вважає, що при будівництві було завдано збитків державі.

За словами Гоголя, усі, хто причетний до видачі дозволу на будівництво будинку, фігурують у кримінальній справі поки як свідки.

Гоголь також сказав, що при розслідуванні цієї кримінальної справи заплановано допит мера Києва Олександра Омельченка, але чи був він уже допитаний, він не знає.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр із питань гуманітарної політики Микола Томенко просив Генеральну прокуратуру перевірити законність будівництва висотного будинку на території Маріїнського парку по вулиці Грушевського, 9-а.

Томенко просить також Київміськадміністрацію роз'яснити причини, з яких вона дозволила будівництво цього будинку на території парку.

Віце-прем'єр звертається з проханням до журналістів провести розслідування, яким чином стало можливим будівництво висотного будинку, що суперечить архітектурному образу столиці.

Посилаючись на експертів, прес-служба повідомляє, що цей будинок порушує баланс схилів Маріїнського парку і може створити серйозну загрозу екології.

Зараз на території Маріїнського парку (вулиця Грушевського, 9-а) ведеться будівництво висотного елітного будинку.

Після протестів жителів столиці містобудівна рада обмежила висотність будинку.

Читайте також:

Чат з Ігорем Тарасюком: Зловживання за Бакая нанесли прямих збитків на 800 мільйонів

Втеча від аури Кучми?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування