Тимошенко висадить на "Криворіжсталь" десант. І не радить робити дурниць

Середа, 8 червня 2005, 18:17
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що діяльність комбінату "Криворіжсталь" бере під свій контроль спеціально створена міжвідомча група уряду.

"На "Криворіжсталь" від’їжджає міжвідомча група, яка візьме під контроль діяльність комбінату, і минулу, і теперішню, і майбутню", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу.

Тимошенко зазначила, що на комбінат ці люди поїдуть протягом двох найближчих днів. "Уряд бере під повний контроль життєдіяльність "Криворіжсталі", - сказала Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що подання попередніми власниками "Криворіжсталі" касації до Верховного і Вищого господарського судів не зупиняють рішення про незаконність приватизації. За словами Тимошенко, Мін'юст підтримав цю позицію.

Вона також переконана, що нинішнє керівництво "Криворіжсталі", призначене при старих власниках, не робитиме "непродумані кроки".

"Керівники "Криворіжсталі" прекрасно усвідомлюють, що кожен їх крок, починаючи з вчорашнього дня, знаходиться під наглядом всіх владних структур", - зазначила прем'єр.

Тимошенко повідомила, що доручила до суботи підготувати три документи: про порядок управління "Криворіжсталлю" до повторної приватизації, про порядок самої приватизації та про затвердження необхідної організаційної роботи для цього.

За словами Тимошенко, у суботу уряд має ухвалити постанову в рамках заходів нової приватизації "Криворіжсталі".

Стосовно того, скільки грошей буде повернуто холдингу Пінчука-Ахметова, який був попереднім власником "Криворіжсталі", Тимошенко сказала:

"Це питання не уряду, а спеціальних аудиторських перевірок, силових структур, які перевірять "Криворіжсталь" з моменту її незаконної приватизації, і це питання суду".

"Уряд не може дати висновок, скільки і кому повертати грошей", - додала Тимошенко.

Вона також не боїться затягування розгляду цього питання у Вищому господарському суді та Верховному суді: "Ми знайдемо таку форму поведінки влади, яка суттєво прискорить прийняття всіх рішень".

Тимошенко висловила переконання, що в нинішній ситуації Верховний та Вищий господарський суди не зможуть ухвалити незаконне рішення.

"Українська правда"

Читайте також:

Мирова угода Пінчука гірше за війну?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...