Тимошенко нічого не знає про страшні ціни на газ

Середа, 8 червня 2005, 19:16
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що не володіє інформацією про підвищення ціни на газ із боку Росії для України.

"Ціна газу обумовлена контрактами і ніяких страшних позицій, які публікувалися в ЗМІ, ми в офіційному вигляді не отримали", - сказала Тимошенко журналістам у середу.

За її словами, "ціна залишається та, яка є: 50 доларів – це той газ, який ми отримуємо за транзит, та 63 долари - за туркменський газ. Поки інших цін я не знаю. І думаю, що вони і не з'являться".

Тимошенко також сказала, що й Україна не буде підвищувати ставку за транзит російського газу своєю територією.

Вона додала, що існує "збалансована позиція між ставкою транзиту й вартістю російського газу, і це закріплено угодами до 2013 року".

Раніше інформагентства з посиланням на джерело, "знайоме з переговорами глав "Газпрому" Олексія Міллера і НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка", повідомило, що ціна поставок російського газу в Україну може зрости до 2006 року до $160 за тисячу кубометрів із $50.

"Газпром" з 2002 по 2004 роки щорічно поставляв НАК "Нафтогаз України" 23-26 мільярдів кубометрів газу як оплату за транзит.

При цьому ціна російського газу складала $50 за тисячу кубометрів, а ставка за транзит - $1,09 за тисячу кубометрів на 100 кілометрів.

"Українська правда"

Читайте також:

РОСІЯ ОБІЦЯЄ ПІДВИЩИТИ ЦІНУ ЗА ГАЗ УТРИЧІ. І пропонує викупити зникле пальне


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...