Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко звинувачує Бойка у кримінальній спадщині?

Середа, 8 червня 2005, 20:50
Прем’єр Юлія Тимошенко підозрює попереднє керівництво "Нафтогазу України" в кримінальних діях.

"Спадщина, яку ми отримали від попереднього керівництва "Нафтогазу" – на мій погляд, це мої відчуття як прем’єр-міністра – ця спадщина є абсолютно кримінальна", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу.

За її словами, вони розглянули підсумки роботи компанії в цьому році. "Є безумовний позитив, як сьогодні налаштована робота "Нафтогазу", - сказала Тимошенко.

Тимошенко сказала, що до бюджету надходження від "Нафтогазу" збільшилися в 2,3 рази. "Це мільярди гривень, які в наслідок декриміналізаційної роботи практично були звільнені", - додала вона.

Тимошенко також висловила невдоволення, що експорт газу "Нафтогазом" здійснюється за цінами нижче світових.

"Це не могло задовольнити уряд і тому "Нафтогазу" було передано конкретні комерційні пропозиції потужних європейських компаній, які готові закуповувати газ, який експортується НАК, по значно вищий ціні".

"Дорученням уряду "Нафтогаз" має переукласти угоди", - додала Тимошенко.

За словами Тимошенко, спеціальна група фахівців СБУ, Генпрокуратури, податкової Міністерств економіки, фінансів та палива і енергетики має перевірити всі експорті контракти "Нафтогазу" за три роки всі.

"І вони мають переконатися, що кожна копійка від експорту оплачена по ринковим цінам. А якщо ні, то куди поділися ці гроші, які недоотримані "Нафтогазом", - додала Тимошенко.

Також ця група має перевірити всі контракти постачання матеріальних ресурсів для потреб "Нафтогазу".

Як відомо, останні три роки компанію очолював Юрій Бойко, якого пов'язують з прізвищем Севи Могилевича, що перебуває у розшуку ФБР.

За словами Тимошенко, на засідання наступного Кабміну буде винесено питання співпраці "Нафтогазу" з Туркменією, Узбекистаном, Казахстаном, оператором поставок туркменського газу "РосУкрЕнерго", "Газпромом".

Тимошенко також повідомила, що сьогодні "Нафтогазом" не укладені контракти "для закриття балансу України на 8 мільярдів".

"Поставлений термін керівництву НАК до 1 липня підписати контракти. Керівник компанії пан Івченко запевнив уряд, що немає проблем для підписання угоди", - додала Тимошенко.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...