Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧА МОЖУТЬ АРЕШТУВАТИ ВЖЕ В ЧЕРВНІ?

Четвер, 9 червня 2005, 11:26
Екс-прем'єр-міністра Віктора Януковича можуть заарештувати вже в червні у справі про нецільове використання бюджетних коштів.

Про це стало відомо газеті "Сегодня" з достовірних джерел.

За словами джерела, Янукович, крім УБОЗ, запрошувався на допит також у Генпрокуратуру. І в понеділок там теж спілкувався зі слідчим.

Мова, за даними газети, йшла про нецільове, на думку ГПУ, використання бюджетних коштів, а саме 21 млн. грн., витрачених на придбання житла для відомих українських спортсменів, що брали участь в Олімпійських іграх у Греції.

Квартири в центрі Києва нібито купувалися за заздалегідь завищеними цінами.

"Віктор Янукович дав необхідні пояснення, але якого вони роду і на кого виводять у результаті, джерело не повідомило, пославшись на таємницю слідства. Але, зважаючи на все, ситуація для прем'єра дуже і дуже серйозна: джерело довірчо нам повідомило, що "можливо, екс-прем'єра "закриють" (тобто, затримають і заарештують - газета) вже в червні", - відзначає "Сегодня".

У той же час прес-секретар Віктора Януковича Ганна Герман заявила "Сегодня", що екс-прем'єр вважає всі кримінальні справи проти нього сфабрикованими з метою не допустити його до участі в майбутніх виборах.

"Віктор Федорович сказав, що чистий перед законом. Рішення Кабміну, з яких заведені кримінальні справи, ухвалював Кабінет міністрів, а не особисто прем'єр. Процедура прийому рішень була дотримана, це робилося за поданням міністрів", - відзначила Герман.

За її словами, гроші виділялися з резервного фонду для нагородження олімпійців за завойовані ними золоті медалі на Олімпіаді в Афінах.

"Що ж стосується квартир олімпійцям, то виділяв їх мер Києва Омельченко, а не Кабмін", відзначила прес-секретар Януковича.

На питання, чи не боїться Віктор Янукович арешту, Герман відповіла: "Якщо це політичне замовлення, то все може бути. Слідчі ГПУ хочуть зробити з нього саме обвинувачуваного, а не свідка".

Читайте також:

У справу Януковича додані нові епізоди. Його 3 години чекали з УБОЗ

Медведчука і Януковича викликають у МВС ще в трьох областях?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування