Обвинувачувані у вбивстві Александрова свідчать один проти одного і кажуть про тиск

Четвер, 9 червня 2005, 11:40
Під час судового розгляду справи вбивства журналіста Ігоря Александрова один з обвинувачених, колишній працівник міліції Костянтин Яворовський, заявив, що вбивство журналіста замовив і організував ще один обвинувачуваний Олександр Рибак.

Про це повідомив кореспондент ІМІ у середу, який перебував у залі засідань Луганського апеляційного суду.

За словами Яворовського, у Рибака було три мотиви для вбивства Александрова.

Так, за його версією, Рибак міг замовити вбивство, щоб підставити депутата і бізнесмена Олександра Ліщинського, у якого була кількарічна судова тяганина з журналістом по справі за наклеп, а з Рибаком у Ліщинського були серйозні бізнесові суперечки.

За словами Яворовського, незадовго до вбивства Александрова Ліщинський і Рибак, які були пов’язані певними бізнес-інтересами, серйозно посварилися, оскільки "Ліщинський дізнався, що Рибак почав влазити у його бізнес і наживатися на ньому".

"Після чого Рибак захотів помститися колишньому партнеру і подумав, що якщо вбити Александрова, то відразу подумають на Ліщинського, бо всі знали, що вони давно ворогують з журналістом", - розповів Яворовський.

Другим мотивом Яворовський назвав те, що Рибак хотів прибрати самого Яворовського. Оскільки, за його словами, він як раз за три місяці до смерті Александрова вийшов з тюрми і "Рибак хотів позбавитися його як конкурента у кримінальному бізнесі регіону".

Третім мотивом, на думку Яворовського, могло стати те, що Рибак розраховував, що після смерті Ігоря Александрова "перелякана і скривавлена телекомпанія "ТОР" легко перейде в його руки".

Як відомо, у середу, під час дачі свідчень суду, Рибак заявив, що "він Александрова не вбивав і нікому не давав вказівок цього робити".

Крім того, Рибак повідомив суду, що "слідчий Каліфіцький пропонував йому вступити в змову і озвучити одну з трьох версій викриття псевдозамовників вбивства Александрова, в кожній з яких фігурували кримінальні авторитети".

До того про тиск збоку слідчих Генпрокуратури заявляв ще один обвинувачений молодший брат Рибака Дмитро. Він стверджував, що свідчення, які він давав під час досудового слідства, були отримані "за допомогою морально-психологічного тиску слідчих Генпрокуратури".

У середу суд заслухав також свідчення потерпілої сторони - вдови Людмили Александрової.

Вона підтвердила той факт, що незадовго до своєї смерті Александров написав заяву про звільнення за власним бажанням, оскільки перед тим контрольний пакет акцій телекомпанії "ТОР" придбав Олександр Ліщинський і, за словами Александрова, "він не міг працювати під керівництвом такої людини".

"Після цього він забрав з телекомпанії всі записи своїх передач, а вже після його вбивства ці касети забрали слідчі", повідомила вдова Александрова.

"Однак, наразі невідомо, де перебувають ці матеріали, бо їх не має у переліку речових доказів справи", стверджують журналісти ІМІ.

Читайте також:

Справу Александрова знову фальсифікують?

При "справі Александрова" і містики, і фабриканти


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування