Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На виборах буде дві кампанії і "націонал-егоїст" Кінах

Четвер, 9 червня 2005, 16:46
Політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що перед виборами 2006 Україна матиме дві виборчі кампанії.

Про це він заявив під час круглого столу у четвер.

За словами політолога, перша є публічною, пов’язаною з процедурами та виборчим законодавством, а друга вже почалася сьогодні і відбувається вона на рівні консультацій та формування так званих нових блоків, нових політичних утворень.

Єрмолаєв відзначив, що головною проблемою нової влади є відсутність більшості в парламенті та кулуарність рішень.

"Якщо у президентській вертикалі ми дійсно маємо справу з новими обличчями, амбіціями та завданнями, то в парламентській системі не відбулося відповідного розподілу сил, які дозволяють законодавчо забезпечити курс нової влади", - наголосив політолог.

На думку Єрмолаєва, у парламенті зберігається модель стосунків та модель політичного впливу груп, так само як при попередньому режимі. Це – корпоративна демократія, яка базується на балансі інтересів.

"Немає не лише більшості, а й визначених політичних союзів. Як підсумок – маємо звичну практику кулуарного опрацювання рішень та документів.", - зазначає політолог.

Як приклад, він навів законопроект адмінреформи, який опрацьовував як Кабмін, так і держсекретаріат президента.

"Також маємо досить пікантну картину з формуванням урядової команди, коли по факту не було публічного формування навіть коаліції "Сила народу, а була кулуарна політика по невідомих експертах і громадських системах квотування", - зазначив Єрмолаєв.

За словами Андрія Єрмолаєва, внутрішня конкуренція у владі призводить до внутрішнього розгрупування влади, яке рано чи пізно призведе до політичного конфлікту.

Політолог прогнозує такий конфлікт вже під час парламентських виборів.

"Така диференціація інтересів призводить до формування внутрішніх партій у новій владі, які умовно можна виділити як "проросійську", "проамериканську" та "націонал-егоїстичну" партії", - сказав політолог.

Як приклад останньої навів доктрину першого віце-прем’єра Анатолія Кінаха.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування