СБУ не труїла Ющенка, але Сацюка в Україні немає

Четвер, 9 червня 2005, 17:02
Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смєшко заявляє, що СБУ не має абсолютно ніякого стосунку до отруєння Віктора Ющенка.

"СБУ, починаючи від голови до молодшого опера, не має жодного стосунку до погіршення здоров'я президента Віктора Андрійовича Ющенка", - сказав Смєшко в четвер в інтерв'ю журналістам.

Екс-голова СБУ підкреслив, що він "особисто виступав ініціатором порушення справи по факту отруєння".

"Відразу ж після виступу Ющенка в парламенті я поставив задачу СБУ зробити все можливе, щоб ця справа була розкрита", - сказав він.

Разом з тим, Смєшко не назвав можливих версій отруєння Ющенка. "Не можу коментувати через те, що я діючий офіцер (СБУ)", - сказав він.

У той же час екс-голова СБУ підтвердив, що колишній перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк перебуває за межами України. Однак, за словами Смєшка, розшукують його в справі, не пов'язаній з отруєнням президента Віктора Ющенка.

"За моїми даними, його (Сацюка) немає зараз на території України. Але де він знаходиться, мені важко сказати", - повідомив Смєшко.

Відповідаючи на питання про те, з чим пов'язана справа, за якою, як заявив генеральний прокурор Святослав Піскун, Сацюк розшукується, Смєшко сказав: "Мені важко сказати, але однозначно не у зв'язку зі справою про отруєння".

Крім того, екс-голова СБУ заявив, що кілька тижнів тому він спілкувався із Сацюком.

"Спілкувався з ним останній раз кілька тижнів тому. Він (Сацюк) не звертався до мене за допомогою", - сказав Смєшко, додавши, що зустрічався із Сацюком винятково тому, що він був його підлеглим.

Смєшко також спростував обвинувачення генпрокурора Піскуна про нібито його причетність до торгівлі зброєю і заявив, що має намір найближчим часом подати позов до суду на генерального прокурора у зв'язку із заявою останнього.

Говорячи про розслідування справи Гонгадзе, Смєшко відзначив, що сьогодні в розслідуванні "справи Гонгадзе" "завдання номер один" - знайти екс-начальника департаменту кримінальної розвідки МВС України генерала Олексія Пукача.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...