Україні дали два тижні, щоб подумати про ціни на газ

Четвер, 9 червня 2005, 17:21
ВАТ "Газпром" направило українській стороні умови з ціною постачань газу і тарифами на транспортування експортованого Росією газу по території України на 2006 рік.

Про це заявив РІА "Новини" заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов.

"Ми представили свої умови за цінами на газ для України в 2006 році. Ці умови цілком відповідають досягнутим з Україною домовленостям про перехід на оплату транзиту і постачань газу коштами з майбутнього року за цінами і тарифами, що відповідають європейському рівневі", - сказав Рязанов.

За його словами, Україна взяла двотижневий термін, щоб відповісти на ці умови.

Він також відзначив, що "Газпром" завжди строго виконував і буде виконувати надалі всі контракти, взаємні зобов'язання і міжурядові угоди, укладені з Україною, чого ніяк не можна сказати про українську сторону.

Так він прокоментував заяви української сторони про небажання "Газпрому" виконувати міжурядову Угоду по забезпеченню транзиту російського газу по території України до 2013 року.

"Досить згадати про систематично ігноровані заявки "Газпрому" на добір нашого газу з підземних сховищ", - відзначив Рязанов.

За його словами, щороку конкретні обсяги й умови постачань російського газу Україні в оплату транзитних послуг по її території, включаючи ціни на газ і тарифи на його транспортування, визначаються в ході переговорів. "Так буде і зараз", - підкреслив заступник голови правління "Газпрому".

Новини-Україна

Читайте також:

Тимошенко нічого не знає про страшні ціни на газ

Росія обіцяє підвищити ціну за газ у три рази. І пропонує викупити зникле паливо


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування