Смєшко проходить у справі контрабанди зброї свідком. А може стати й обвинуваченим

Четвер, 9 червня 2005, 22:47
У справі нелегального завезення та продажу в Україні зброї замішані високопосадовці, які працювали в системі контррозвідки України. Серед них було і прізвище колишнього голови СБУ Ігоря Смєшка.

Про це в інтерв’ю 5 каналу в четвер ввечері повідомив генпрокурор Святослав Піскун.

Він не став розповідати про конкретні матеріали кримінальної справи. Проте Піскун заявив, що не казав про порушення кримінальної справи проти Смєшка.

"На запитання журналіста, чи проходить, і чи є таке прізвище в конкретній справі, я не мав права сказати неправду. Я сказав - так, таке прізвище є".

"І в цій справі він фігурує. Яким він буде там фігурантом... Сьогодні він свідок. Можливо, завтра буде підозрюваним. Можливо, обвинуваченим...", - сказав Піскун, і погодився із думкою ведучого, що Смєшка також можуть визнати й невинним.

Коментуючи засідання суду, яке відбулося в четвер за позовом Ігоря Смєшка, Піскун заявив, що "справа трошки не така була", як розповідають ЗМІ.

Приводом для звернення до суду колишнього голови СБУ стала заява Піскуна в ефірі програми "Закрита зона" на "5 каналі" про те, що Смєшко нібито телефонував йому й вимагав "заморозити" розслідування справи про загибель журналіста Георгія Гонгадзе.

"Він (Смєшко) якимось чином дізнався що я, вже отримавши указ про своє звільнення, дав наказ підготувати об'єктивну довідку про справу Гонгадзе. Яким чином він дізнався, я не знаю. Зателефонував і сказав, що "я не раджу вам цього робити, тому що наша реакція буде миттєвою", розповів генпрокурор.

За словами Піскуна, він не з'явився на суд, тому що про це не знав і повістки не отримував. "Якщо її принесуть, я теж, звичайно, не прийду, я пришлю свого представника для цього. Тому що нема часу ходити по судах, є багато роботи", заявив Піскун.

"Українська правда"

Читайте також

Піскун не з'явився на суд за позовом Смєшка

САЦЮКА ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК, А СМЄШКО ПОТРАПИВ У СПРАВУ. А Мінтранс як Лазаренко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування