Безсмертний знає, хто в Кучми закликав кинути гранату на Майдан і травонути газом

П'ятниця, 1 липня 2005, 10:50
Віце-прем'єр Роман Безсмертний обіцяє незабаром назвати тих, хто на засіданні Ради національної безпеки й оборони 28 листопада 2004 року пропонував застосувати силу проти учасників акції на Майдані.

"Коли прийде час оприлюднити текстові переговори, які ми маємо, під час пам'ятного засідання Ради національної безпеки й оборони, проведеного за містом, тоді громадськості остаточно стане ясно, хто саме пропонував можливість силового вирішення революційної ситуації", - сказав Безсмертний в інтерв'ю "Фактам".

"Зараз можу тільки сказати, що деякі товариші зі старої влади досить емоційно висловлювалися на тему "кинути в натовп гранату", "травонути газом"... Їх прізвища будуть оприлюднені трохи пізніше, щоб не підставляти інших людей", - відзначив він.

Керівник штабу Ющенка також відзначив, що "по-справжньому стало страшно, коли Янукович оголосив, що після передвиборчої відпустки повернеться на своє робоче місце в Кабінет міністрів".

Що стосується командуючого Внутрішніми військами МВС Сергія Попкова, який увечері 28 листопада 2004 року віддав розпорядження силою розігнати людей, то Безсмертний відзначив, що вперше побачив його, "коли нас, революціонерів, запросили на колегію МВС".

"Мені неодноразово приходилося спілкуватися з керівниками загонів, польовими командирами. Вважаю, у нас була більш повна інформація, оскільки надходила "по горизонталі", - на відміну від Попкова, який одержував її "по вертикалі", - відзначив Безсмертний.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News