Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк не хоче віддавати колишню курку Пінчука і Ахметова

П'ятниця, 1 липня 2005, 14:40
Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк вважає недоцільною повторну приватизацію гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ФДМУ.

"Криворіжсталь" продавати недоцільно. Не потрібно різати курку, що несе золоті яйця...", - цитує прес-служба слова Семенюк.

При цьому вона зазначила, що вважає повторний продаж "Криворіжсталі" політичним питанням.

Семенюк повідомила, що ФДМУ звернувся в Міністерство юстиції із проханням з'ясувати всі правові моменти щодо можливих юридичних наслідків звернень колишнього власника 93,02% акцій "Криворіжсталі" консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" у Європейський суд з прав людини.

Як повідомляло агентство, Кабінет міністрів вирішив провести повторний конкурс із продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі" 24 жовтня, і доручив ФДМУ до 1 липня затвердити склад конкурсної комісії із продажу 93,02% "Криворіжсталі".

Відповідно до розпорядження Кабміну, ФДМУ повинен забезпечити підготовку й проведення конкурсу із продажу 93,02% "Криворіжсталі" на засадах прозорості, відкритості й недискримінаційності, залучення до нього якнайбільшої кількості учасників.

16 червня ING Bank (Україна) виписав 93,02% акцій "Криворіжсталі" з рахунку "Інвестиційно-металургійного союзу" і перевів їх на рахунок ФДМУ.

2 червня Апеляційний госпсуд Києва відмовився задовольнити скаргу "Інвестиційно-металургійного союзу" на рішення Господарського суду Києва від 22 квітня, що визнав незаконною приватизацію 93,02% акцій "Криворіжсталі".

"Інвестиційно-металургійний союз" купив у ФДМУ 93,02% акцій відкритого акціонерного товариства "Криворіжсталь" за 4,26 млрд. гривень в 2004 році.

56,25% "Інвестиційно-металургійного союзу" контролює компанія System Capital Management Рината Ахметова, 43,75% - корпорація "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

У червні депутати Верховної Ради Олександр Мороз, Йосип Вінський, Микола Рудьковський й Анатолій Грязєв (фракція Соціалістичної партії) зареєстрували законопроект про внесення "Криворіжсталі" до списку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...