З Омельченком борються "брудними піарами", а він не хоче "деребану"

П'ятниця, 1 липня 2005, 16:23
Київський міський голова Олександр Омельченко стверджує, що численні акції протесту, що організовуються останнім часом під столичною мерією, – це боротьба окремих високих політиків за владу в Києві.

Про це він сказав у п’ятницю, коментуючи безстрокову акцію протесту підприємців у зв'язку з рішенням влади щодо впорядкування торгівлі в Київському метрополітені, повідомляє УНІАН.

Як зазначив Омельченко, "у великих розвинутих і цивілізованих столицях світу, де є метрополітен, в законі про його експлуатацію визначено, що цей об'єкт належить до першої категорії щодо важливості захисту і безпеки".

"Це умова, яка зобов'язує всіх без винятку дотримуватися правил експлуатації метрополітену", - наголосив він.

За його словами, в Києві ситуація склалася так, що багато років тому, "коли не було достатніх умов торгівлі на поверхні землі, коли не було достатньо об'єктів побуту та торгівлі", були підписані орендні договори на право торгівлі в обмеженому вигляді у метрополітені.

"За останні роки це переросло не у цивілізований ринок торгівлі, а в гіршому понятті - в базарну торгівлю з порушенням всіх норм: протипожежних, безпеки руху, санітарних норм", – зазначив мер.

Що стосується взагалі акцій, які відбуваються останнім часом в Києві проти рішень міської влади, Омельченко зазначив, що вони організовані "окремими політиками Києва на високих політичних посадах", "які мають на меті отримати владу в Києві".

За словами Омельченка, підтвердженням цього є те, що "за бажання ви підійдете до людей і почитаєте листівки, які зводяться до одного – дострокові перевибори мера міста Омельченка..."Чи хочуть кияни, щоб Омельченко був мером?", "Чи впаде авторитет партії "Народний союз Наша Україна", якщо Омельченко вийде з партії?" ... і ви зробите висновок, що це не політики, а політикани в ролі окремих народних депутатів і окремих депутатів міської ради".

На думку мера столиці, вони "борються брудними піарами, брудними технологіями, і не проти Омельченка. Вони борються за перемогу над Києвом, щоб дати можливість розграбувати його так, як розграбували Україну за останні 9 років", - сказав він.

Омельченко також навів приклад приватизаційних процесів в Україні, "коли були приватизовані не малоперспективні підприємства, підприємства-банкроти, які потребували великих інвестиційних коштів, а найкращі підприємства, які давали доходи в бюджет, стратегічні підприємства України, як, наприклад, "обленерго" чи металургійні, промислові великі підприємства".

"То борються не проти Омельченка, і не проти міського голови Києва, а борються за владу в Києві, щоб роздеребанити Київ, щоб він був схожий на Україну. Це моя думка як громадянина і жителя Києва, не як керівника Києва", - зазначив мер столиці.

Як відомо, у п’ятницю Київська міська держадміністрація заборонила пересувну торгівлю в переходах, вестибюлях станцій і на станціях метрополітену, після чого підприємці Київського метрополітену розпочали безстрокову акцію протесту біля будівлі міської мерії.

Читайте також:

Омельченко прибрав торгівців з метро і посилив воєнізовану охорону


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування