Литвин хоче "публічно" подискутувати з сепаратистами

П'ятниця, 1 липня 2005, 18:07
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що боротися із сепаратизмом потрібно "не за допомогою генпрокуратури, а шляхом широкої публічної дискусії".

Про це він заявив у п'ятницю в Краматорську, повідомляє "Острів".

Литвин також підкреслив, що "головне завдання зараз - перебороти відчуджено-критичне ставлення до регіону".

"У вас в Україні набагато більше прихильників, ніж хтось намагається вас переконати в зворотному", - відзначив голова Верховної Ради.

Виступаючи в Краматорську, Литвин закликав укласти широкоформатний суспільний договір, який був би покликаний встановити стабільність у суспільстві і "припинити вирощувати ворогів України".

Відповідаючи на питання про суб'єктів такої угоди і його зміст, Литвин сказав: "Суспільна угода – це не обов'язково письмовий документ, але має бути взаєморозуміння серед тих, хто приймає рішення, хто відповідає за ці рішення, а це широке коло державних діячів, політиків, які взяли на себе ношу відображати настрої суспільства і відповідати за їх реалізацію в практичній політиці".

За словами Литвина, "це повинна бути угода щодо базових основ розвитку суспільства і умов набору тих інструментів, які б забезпечили розвиток стабільного суспільства".

Спікер парламенту вважає, що така угода повинна бути укладена в серпні до Дня незалежності України. Він також висловив готовність просувати свою ідею для практичної реалізації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування