Литвин не віддасть Луценку 16 депутатів

П'ятниця, 1 липня 2005, 18:42
Голова Верховної Ради Володимир Литвин обіцяє, що якщо Генеральна прокуратура направить у парламент подання про надання згоди на позбавлення депутатської недоторканності 16 депутатів, він поверне ці подання в прокуратуру.

"Якщо ці подання і прийдуть, у чому я далеко не упевнений, я вчиню з ними так само, як і до цього - відправлю їх назад у прокуратуру", - сказав Литвин на прес-конференції в п'ятницю в Краматорську в ході робочої поїздки в Донецьку область.

Спікер пояснив, що ситуація з розглядом у парламенті подань Генпрокуратури не урегульована законом, у зв'язку з чим Рада не може їх розглядати. На думку Литвина, до кожного питання потрібно підходити індивідуально, у тому числі, до розгляду законопроектів про вступ України у Світову організацію торгівлі.

На зустрічі з представниками місцевого самоврядування області, відповідаючи на питання про депутатів-сумісників, глава парламенту підкреслив, що таких сьогодні більш 20 осіб, але він як спікер уже вичерпав усі можливості.

Він зазначив, що вже звертався до депутатів-сумісників із проханням визначитися з місцем роботи; звертався в регламентний комітет парламенту, що також просив дати відповідні рекомендації; направляв по кожному депутату-суміснику подання в Апеляційний суд.

У той же час поки Литвин одержав від сумісників лише заяви на відпустку і на одержання відповідних компенсацій.

Відповідаючи на питання про затриманого голову Донецької облради Бориса Колесникова і про те, коли він може бути звільнений, спікер нагадав, що Рада прийняла звертання до Генпрокуратури, а також прийняла закон, що дає право 150 народним депутатам брати на поруки затриманого підозрюваного.

У той же час, підкреслив Литвин, у цьому законі не все кореспондується з правом і загальними положеннями моралі. Разом з тим, глава парламенту висловив сподівання на те, що президент підпише цей закон.

Як повідомлялося, Луценко заявив, що ініціює зняття недоторканності з 16 народних депутатів, що проходять по кримінальних справах.

"Я наполягаю на підготовці подання прокуратури про зняття недоторканності, за моїми даними, з 16 народних депутатів, що проходять у мене по кримінальних справах", - сказав міністр. Він підкреслив, що кримінальні справи, по яких проходять депутати, не пов'язані з минулими президентськими виборами.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Луценко зніме з депутатів недоторканність


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування